Na acht jaar weer op de beeldbuis: 40 dagen zonder seks

De EO en Fajah Lourens, niet de eerste combinatie die je zou maken, maar het is voor dit programma toch echt zo. Lourens gaat dit seizoen aan de slag als coach van de deelnemers.

fajah lourens

In het programma gaan zes jongeren proberen om veertig dagen geen seks te hebben. Lourens benadrukt wel dat dit de ‘probleemgevallen’ zijn, als in, de bed-hoppers die de namen van de bedpartners niet eens onthouden. Zij gaat aan de slag als coach van de jongeren, Johan Eikelboom neemt de presentatie van het programma voor zijn rekening.

@backlink(166229)

Het nieuwe seizoen is wel in een modern sausje gedoopt: de deelnemers moeten vloggen, familie en vrienden zijn natuurlijk ingelicht en de programmamakers kunnen meekijken op hun Whatsapp via de zogeheten spy app. Zo vertelt Lourens aan het AD: “Sommigen houden het ook niet vol. Gaan toch Tinderen, daten en zetten die spy app uit, maar we hebben een foefje gevonden om toch mee te lezen. Ze hebben ervoor getekend.”

Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen te zien op NPO 3, om 21:20 uur. Laten we voordat we deze aflevering gaan kijken even terugblikken naar dit memorabele fragment van een eerder seizoen.