Overnachten in Dennenappels, in de Alpen kan het

Verstopt tussen de gigantische dennenbomen, staan de dennenappelvormige ‘boomhutten’ klaar om als fantastisch logeeradres te dienen.

Pigna

De Pigna – Italiaans voor dennenappel – is de naam van deze boomhut 2.0, ontworpen door Claudio Bertrama en zijn team. Het was eigenlijk niet eens de bedoeling dat ze daadwerkelijk gebouwd zouden worden, maar wij danken hem dit toch wel gedaan te hebben.

@backlink(206441)

Er zijn twee boomhutten, elk verschillend van elkaar. Beiden hebben drie verdiepingen en staan vier meter boven de grond. Het verschil is dat de ene dient als een panoramisch terras, waar het dus mogelijk is om in 360 graden om je heen van het uitzicht te genieten. De tweede dient echt als accommodatie. Een woonkamer, kleine keuken, badkamer en op de derde verdieping een slaapkamer waaruit je ’s nachts naar de sterren kunt kijken.

Om er te komen ben je even onderweg, want de Pigna ligt verstopt tussen de rete-hoge dennenbomen in Malborghetto Valbruna, ook wel de Italiaanse streek van de Alpen. Een overnachting boek je via Ecobnb en kost je ongeveer 250 euro per nacht.

Meer van deze accommodatie zien? Dat kan bij  Archdaily.