Transgender Ines Rau is de Amerikaanse Playmate van november/december

In de november/december-editie van de Amerikaanse Playboy tref je transgender Ines Rau aan. Cooper Hefner geeft aan dat Playboy met trots de LGBTQ+ gemeenschap steunt

ines rau

Sommige media lieten al weten dat de november/december-editie van de Amerikaanse Playboy een transgender Playmate op de cover zou hebben. Dit klopt niet helemaal want de cover wordt gesierd door de onlangs overleden Playboy-oprichter Hugh Hefner. De centerfold is daarentegen inderdaad weggelegd voor transgender Ines Rau.

@backlink(207819)

Het is niet de eerste keer dat we Rau in Playboy tegenkomen. In mei 2014 werd Playboy uitgebracht met een speciale A-Z editie waarin aandacht werd besteed aan het Franse model. Voor Rau was dit een kantelpunt, ze wil bewijzen dat seksualiteit verder gaat dan de man, vrouw binariteit. 'Vrouw zijn betekent niet dat je altijd heel vrouwelijk hoeft te zijn. Vrouw zijn is gewoon vrouw zijn.' 

Als je de mode-industrie een beetje in de gaten hebt gehouden dan is Rau misschien een bekend gezicht, ze stond eerder in de Italiaanse Vogue en op verscheidene catwalks. Daarnaast heeft ze een boekendeal getekend en is ze net klaar met het schieten van een film. 

Cooper Hefner geeft op Twitter aan dat Playboy met trots de LGBTQ+ gemeenschap steunt. In 2002 sierde Kelly van der Veer een Nederlandse cover en in 1991 stond transgender Caroline ''Tula'' Cossey in de Amerikaanse Playboy. 

Meer weten over Ines Rau? Lees het hele artikel hier.