Geweldig, dit huis heeft twee transparante zwembaden boven elkaar

Zodra je in een warm land een villa aanschaft wil je natuurlijk weten hoe groot het zwembad is. In dit huis krijg je niet één maar twee hele speciale baden.

zwembaden

Ja, inderdaad twee zwembaden en niet zomaar twee zwembaden. Dit huis van Guedes Cruz Architects in Portugal bevat twee zwembaden boven elkaar! Een stapelbed ken je maar kijk nu eens naar het stapelzwembad. Van bovenaf gezien creëren de zwembaden samen een 90 graden hoek, zodoende krijg je op die wijze een soort L vorm. Er zit echter wat ruimte tussen de twee baden want enkele meters onder de glazen bodem van zwembad nummer één ligt het oppervlak van zwembad nummer twee. Uniek, zeker. 

@backlink(206985)

Wanneer je met je partner samenwoont maar je wil beiden een eigen zwembad hebben dan is dit natuurlijk een uitkomst, en door de transparante bodem kun je elkaar nog een beetje in de gaten houden. Niet dat we verwachten dat dit vaak het geval is, eigenlijk geven we toe ziet het er gewoon goed uit voor de foto's, design liefhebbers en kunnen we ons voorstellen dat het een spraakmakend stukje design is tijdens een borrel. Een poolparty geven in dit huis levert wel een unieke ervaring op. Wij zouden dat dan waarschijnlijk ook ieder weekend doen. 

Je vindt het huis in Cascais, vlakbij Lissabon.

Bron: Inhabitat 

@gallery(17)