Dit is de ''mongool'' die het op Verstappen gemunt heeft

Deze steward heeft het klaarblijkelijk niet zo op Max Verstappen, na een uitbarsting in Japan en een tijdstraf in Mexico zat hij ook in de VS weer achter de Nederlander aan.

max verstappen

Hij rijdt zo goed als Senna maar hij wordt ook zo genaaid als Senna (in 89 kostte een controversiele FIA-beslissing Senna de titel). Bij onze collega's van Panorama zeggen ze het al: 'Het reclame voor de Formule 1 hoe Max Verstappen zich gisteren in één van de laatste bochten naar de derde plaats knokte. De stewards dachten daar echter net even iets anders over: Max kreeg een penalty van vijf seconden voor het overschrijden van de track limits. Max zelf noemde de steward ‘een mongool’. In dit geval doelde hij op de steward Garry Connelly.'

Het is niet de eerste keer dat Connelly en Verstappen het niet met elkaar kunnen vinden, in Japan verdedigde Max vorig jaar in de laatste bocht tegen Lewis Hamilton. Het was de eerste keer dat Connelly te maken kreeg met het stevige werk van Verstappen en hij kon het niet hebben. Sterker nog, hoewel de andere drie stewards het geen straf waard vonden stapte Connelly na de race boos naar Mercedes met de mededeling dat ze gewoon lekker bezwaar moeten aantekenen. Mercedes deed dit maar trok ook het bezwaar weer in. Een steward die de pitbox van een team inloopt om daar, in dit geval tegen Toto Wolff en Paddy Lowe, te zeggen dat ze moeten klagen over Max. Lekker.

@backlink(208007)

Er gebeurde na Japan dus nog even niets maar een paar races later kreeg Max alsnog zijn straf van Connelly. In Mexico kreeg Verstappen net als gisteren vijf seconden straf waardoor Ricciardo op het podium terecht kwam. Dit weekend was het weer raak en Max zei het al: ‘Hij moet lekker thuis vanaf de bank gaan kijken.’ Volgens Jos willen ze bij de FIA geen racen, geen actie maar lekker filerijden. Dit terwijl juist de fans lang hebben moeten wachten op iemand als Max, iemand die het racen weer terugbrengt naar de sport. 

'Charlie Whiting moet direct ontslagen worden,' aldus de woedende Jos Verstappen. Mika Salo (een van de stewards) gaf volgens Jos Verstappen aan dat de penalty een besissing was van racedirecteur Whiting, al werd de beslissing naar verluidt vooral gepushed door Conelly. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner is laaiend, hij liet aan Skysports weten dat het inderdaad een probleem met dezelfde steward was. De meeste coureurs gingen tijdens het weekend enkele malen van de baan, hier kraaide geen haan naar maar zodra er een Ferrari ingehaald wordt duiken de stewards vol op de boosdoener. Niet voor niets heeft de FIA de naam 'Ferrari Internal Affairs' gekregen. Daarnaast staat steward Garry Connelly binnen de F1-wereld bekend als 'Judge Merciless,' die ook nog eens zijn pijlen op Max gericht heeft. Het is een kwestie van tijd voor de boze Verstappen fans met fakkels en hooivorken voor de deur van Connelly verschijnen. Maar voor nu eerst op naar de volgende race.

Zie hier de biografie, meer info en alle races waar Garry als steward diende. Zelf is hij een voormalig rallycoureur.