In het onderwaterrestaurant Under wil jij gegarandeerd een hapje eten

Er zijn veel verschillende soorten restaurants, maar één die onder water zit komt niet vaak voor. Dank aan de mensen van Snøhetta, zij ontwierpen het concept voor bizar gaaf een onderwater-restaurant.

under

Under, het onderwater-restaurant-concept, is tot nu toe slechts een concept. De plannen liegen er echter niet om. Snøhetta, design- en architectbureau, ziet het restaurant al liggen aan het zuidelijkste puntje van Noorwegen: Båly. Naast het feit dat Under als een restaurant zal functioneren, zal het ook dienen als onderzoekscentrum voor onderzoekers die geintresseerd zijn in de lokale flora en fauna onder water.

De gladde en gestroomlijnde vorm van het gebouw, ingekapseld in ruw beton, zijn een uitnodiging voor mosselen om zich eraan vast te kleven. Naarmate de tijd vordert zal dit een kunstmatig mosselrif worden, wat op zijn eigen manier de zee reinigt en meer zeeleven aantrekt. Het licht in het restaurant zelf is ook gedimd waardoor de bezoekers van het restaurant de flora en fauna verder niet lastig vallen.

Het restaurant bestaat uit drie etages. De eerste etage, iets boven zeeniveau, is de garderobe. Bezoekers worden daarna doorwezen naar een verdieping, op zeeniveau, waar de champagnebar is. De laatste verdieping is natuurlijk het restaurant zelf, waar bezoekers door middel van een groot raam de Noorse Zee in kunnen kijken.

Of het daadwerkelijk gebouwd wordt is nog niet zeker, maar laten we het hopen, want wees eerlijk, de foto’s zien er fantastisch uit.

Bron: Snøhetta