Mensen die in het vliegtuig bij het raam willen zitten staan egoïstischer in het leven

Hoewel je ook een gangpadkamp hebt dat waarschijnlijk stellig verdedigt waarom zitten aan het gangpad prettiger is, zijn het de raamkantzitters die je eigenlijk beter kunt mijden. 

egoïst

De tickets zijn binnen, de bestemming wacht op je en je reisgenoten hebben er zin in. Dan ga je online inchecken en barst de strijd los: wie zit er bij het raam? Hoe feller je in deze strijd mengt hoe egoïstischer je bent zo weten wetenschappers te melden.

@backlink(208151)

De Telegraph sprak met meerdere psychologen en die geven aan dat 'passagiers die de voorkeur hebben voor een stoel bij het raam graag de touwtjes in handen hebben, ze hebben vaker een houding waarbij het ieder voor zich is en ze zijn vaak sneller geïrriteerd. Daarnaast prefereren ze het om in hun eigen bubbel te leven.'  

De mensen die daarentegen een plek aan het gangpad prettiger vinden zijn gereserveerder, minder snel geïrriteerd en ze denken vaker aan anderen. 

Heeft de persoon bij het raam dan misschien ook nog positieve kanten? Zeker, ze hebben meer vertrouwen in zichzelf en ze tonen minder vliegangst. Vaak hebben ze wel zo veel vertrouwen dat ze het niet erg vinden om anderen te storen. Handig misschien ook wel want als je naar het toilet moet dan moet je eerst langs de persoon, of personen, die dichter bij het gangpad zitten. Als die nou net lekker liggen te slapen dan moet je er toch langs walsen zonder dat je je schuldig voelt. Voor je het weet zit je dertien uur je blaas af te knijpen omdat je niet langs je medereizigers durft te stappen. 

De mensen aan het gangpad zijn  vaak vriendelijker en empathisch maar ze slapen wel slechter. Dat is dan wel lullig. 

Hoe de verdeling dan is? 55 procent van de reizigers willen graag bij het raam zitten, 45 procent kiest liever voor het gangpad en 34 procent van de passagiers is zelfs bereidt om extra te betalen voor een plek bij het raam. Ohja, ten slotte bleek het dat mannen liever bij het gangpad zitten en vrouwen liever bij het raam. Voer voor discussie. 

Bron: Telegraph