De Rolex van Paul Newman verbrak vannacht het record van het duurste horloge ooit

Dit horloge bracht vannacht de hoogste prijs voor een horloge ooit op, en dat is met goede reden.

Paul Newman

De illustere Paul Newman ref 6239 Rolex Daytona. Als je een horloge-liefhebber bent dan gaan de haren op je arm bij het lezen van de naam overeind staan. Jarenlang was het uurwerk verdwenen en velen dachten dat het horloge nooit meer zou komen bovendrijven. Het werd een mythe en nu, op een veiling, maakte het horloge zijn naam waar. 

@backlink(206849)

Voorheen was de Patek Philippe 1518, waarvan er in de uitvoering met roestvrij staal vier bestaan, verkocht op een veiling voor de hoogste prijs ooit. Het record stond voor vannacht op 11 miljoen dollar. De Patek Philippe werd in Genève in 2016 verkocht op een veiling. 

Afgelopen nacht was daar echter de Rolex waarvan velen wel wisten dat het records zou gaan breken maar zo een hoog bedrag zagen we niet aankomen. De koper legde maar liefst 17.752.500 dollar voor het horloge neer op de Phillips Bacs & Russo veiling.

Jarenlang was het horloge dus nergens te vinden, de afgelopen zomer werd bekend dat James Cox het horloge in zijn bezit had sinds 1984. Hij had toen een relatie met de dochter van de legendarische acteur en coureur Paul Newman aan wie het horloge zijn naam ontleent. Cox gaf deze zomer aan dat hij het horloge zou veilen, check dit interview met hem ook even, en dat is gelukt. De beste man is in ieder geval binnen, al verliest hij wel het meest iconische horloge ooit. 

Wij schreven eerder een uitgebreide feature over dit uurwerk. Lees deze hier op Blendle