Alles wat je moet weten voor je aan Stranger Things seizoen twee begint

Vanaf vandaag zie je seizoen twee van Stranger Things op Netflix, we frissen even je geheugen op en we laten je zien waar je een dikke Easter Egg kunt vinden in Spotify.

stranger things

Op 15 juli 2016 verscheen op Netflix ineens een serie die uit de jaren tachtig afkomstig leek te zijn. De retrostijl sloeg aan en nog steeds lijkt er ruim een jaar later nog altijd veel vraag naar de nostalgische stijl te zijn. Afgelopen maanden kon je al griezelen met de nieuwe IT die overduidelijk leentjebuur had gespeeld van Stranger Things (hoewel IT met het boek natuurlijk veel eerder was) en in 2011 deed de film Super 8 een poging om de Goonies en E.T. achtige stijl, waar het allemaal mee begon, terug te brengen. In dit subgenre neemt een groep kinderen op fietsen in een Amerikaanse buitenwijk steevast de hoofdrollen opzich terwijl er een hoop griezelige mysteries ontrafelt worden. Super 8 sloeg niet bepaald aan, Stranger Things wel. 

Seizoen 1

Inmiddels heb je het eerste seizoen waarschijnlijk wel gezien, zo niet dan is het verplicht om je nu nog ziek te melden en het eerste en tweede seizoen back to back te kijken, het zijn toch maar acht afleveringen (het tweede seizoen kent negen afleveringen). Goed nieuws overigens, de serie gaat nog minimaal twee seizoenen door. Speciaal voor de mensen die even snel een geheugensteuntje nodig hebben beantwoorden we de onderstaande prangende vragen.

Wt was het ook alweer?

Stranger Things is een science-fiction-horror Netflix-Original die je dankzij het verhaal, de creepy sfeer, de briljante art-style en het geweldige acteerwerk continu op het puntje van je stoel weet te houden. 

Waar gaat het ook alweer over?

Een jonge knul, Will Byers, verdwijnt in de jaren tachtig in Indiana in het fictieve dorp Hawkins op onverklaarbare wijze. Zijn vriendengroep, bestaande uit, Mike Wheeler, Dustin Henderson en Lucas Sinclair gaan op onderzoek uit en stuiten op een psychokinetisch meisje, een verborgen dimensie en een overheidsinstantie die druk bezig is met experimenten die het daglicht niet kunnen verdragen.

Krijgen we nu meer van Will Byers te zien? Die was continu weg vorige keer

Yep, De betreffende acteur, Noah Schnapp heeft een vaste rol in het nieuwe seizoen gekregen.

Was er niet een gratis game uitgebracht?

Zeker, wil je weten wat er tussen de seizoenen gebeurd is dan kun je gratis de game downloaden op IOS en Android. De stijl van de app is overigens ook lekker nostalgisch want het betreft een 8-bit game. 

Wie is Eleven?

Dat is een meisje die de stempel ''onderzoekssubject elf'' gekregen heeft in het lab van Hawkins. Ze ontsnapt en heeft telekenetische krachten waarmee ze bijvoorbeeld busjes en de Millennium Falcon kan laten vliegen.

En de Demogorgon?

Een monster uit de dimensie die ze in het lab per ongeluk openen terwijl ze via Eleven de Russen proberen te bespioneren. Typisch Koude Oorlog verhaaltje dus. De Demogorgon komt naar onze dimensie en zorgt vervolgens voor een hoop hommeles. De Demogorgon is trouwens een monser uit het bordspel Dungeons & Dragons, een veelgespeeld spel door de groep vrienden.

Waar was Will?

In de Upside Down, zo heet de dimensie waar ook de Demogorgon vandaan komt. Hij verstopt zich daar in de duistere versie van zijn eigen huis en communiceert met zijn moeder en broer via kersverlichting. Ook Beth werd gegrepen door de Demogorgon en meegevoerd naar de Upside Down, zij kon het echter niet navertellen maar ze werd wel een Meme. 

Zijn er ook nog volwassenen die iets nuttigs doen?

De moeder van Will die haar zoon zoekt met behulp van sherrif Jim Hopper maar verder zijn alle volwassenen slecht of nutteloos. 

Was de soundtrack echt zo vet?

Damn right, luister het hier. En luister het vooral even via je browser op een laptop of desktop want dan krijg je nog een toffe easter-egg te zien ook.