In deze unieke biertenten in Amsterdam moet je dit weekend nog aan de tap hangen

In Rotterdam heb je tegenwoordig een opleiding bierbrouwen, in heel Nederland tref je meer dan 350 brouwerijen aan en speciaal bier is nog nooit zo divers geweest. Het zijn mooie tijden.

bier

We kunnen weer aan de slag met bokbier en herfstbieren, we laten de gin-tonics voor wat het is en we stappen met het intreden van het slechte weer over op heel veel bier en met regelmaat een glas whisky. Laten we even kijken waar we vanmiddag voor de vrijmibo moeten zijn. Hier tref je ons aan:

@backlink(208107)

1. Troost in Oost

Brouwerij Troost trof je in de Pijp en op het Westergasterrein al aan maar nu is er een kersverse brouwerij geopend in Amsterdam Oost in een Politiebureau uit de jaren twintig. Naast het brouwen van bier weten ze er hoe je toffe biercocktails (probeer vooral de Hoptimus Lime en de Mexican Bulldog) maakt en distilleren ze er hun eigen jenever en gin. Het is ons na een bezoek aan Troost nog nooit gelukt om in een rechte lijn naar de fiets te lopen. Zie meer info hier. 

2. Helst

Gastropub Helst weet dat menig man tegenwoordig behoefte heeft aan verandering. Als geen ander weet Helst daar op in te spelen door dertig bieren op de tap aan te bieden en 45 op de fles. Om het nog diverser te maken sluiten ze na ieder vat dat leeg gedronken is een nieuw vat met een nieuwe biersoort aan. Op verscheidene schermen door het pand kun je zien welke bieren op dat moment worden aangeboden, je moet stevig doorborrelen als je alles geproefd wilt hebben want zoals je op de schermen ziet past het aanbod zich soms in rap tempo aan. Het ene biertje dat je op dinsdag gedronken heeft kan zomaar op donderdag weg zijn maar je weet wel zeker dat het plaats gemaakt heeft voor een ander uniek biertje. Genieten. Probeer vooral ook de hapjes die de bieren perfect aanvullen (wij raden je de spareribs eigenlijk bij ieder biertje aan), Helst vind je in de Eerste van der Helststraat.  Meer info vind je hier. 

3. De Bierfabriek

Oké helemaal nieuw is de Bierfabriek natuurlijk niet maar wij gaan vanavond langs voor het Franse boerderijkippetje en hun huisgebrouwen bier. Als toetje na de kip neem je de Nero die hinten van cholocade heeft, en daarna neem je er nog een, en nog een. Op een gegeven moment ben je vooral druk bezig met pinda's gooien en hopen dat je thuiskomt. Meer info vind je hier.