De opvallendste wereldkampioenen in de Formule 1

Dominant, superieur en op zijn gemakje reed Max in Mexico naar de eerste plaats. Volgend jaar wereldkampioen?

max verstappen

Lewis Hamilton is gisteren in Mexico welverdiend wereldkampioen geworden. Hoewel Max als eerste de geblokte vlag zag ging alle aandacht naar de Brit die voor de vierde keer op rij de titel wist te pakken, van ophouden weet hij niet, Hamilton geeft aan door te willen gaan omdat er nog veel meer in hem zit. 

@backlink(206975)

Wij hopen vooral dat Hamilton volgend jaar een nieuwe rivaal aan Max heeft en dat hij vanaf het begin kan meekomen en zich uiteindelijk als eerste Nederlander in het rijtje wereldkampioenen voegt. Dit zijn de meest opvallende kampioenen tot nu toe, volgend jaar willen we Verstappen ook in deze lijst opnemen.

1. Michael Schumacher

Won in 1994, 1995, 200, 2001, 2002, 2003 en 2004. Zeven keer dus! Schumacher was oppermachtig. Zijn zoon Mick Schumacher doet nu een poging om tot de F1 door te stromen via de Formule 3. Michael zelf kwam na een ski-ongeluk in een coma terecht, sindsdien hebben we weinig van de Duitser vernomen.

2. Guiseppe Farina

In 1950 werd de Italiaanse Farina met zijn Alfa Romeo voor het eerst wereldkampioen. Hij reed tussen 1950 en 1955 maar won één kampioenschap. Hij overleed in 1966 toen hij op weg was naar de Franse GP. 

3. Juan Manuel Fangio

De Argentijn Fangio reed ook in een Alfa Romeo en won in het tweede jaar van de Formule 1. Uiteindelijk won hij vijf keer tussen 1954 en 1957. Naast Alfa Romeo heeft hij ook gereden voor Maserati, Mercedes en Ferrari. In totaal stond hij 24 keer op het podium. Geniet vooral even van de onderstaande beelden. 

4. Jackie Stewart

Nooit hebben we een Nederlandse kampioen gehad maar Britten zijn er in overvloed. Naast Hamilton was Stewart een tijdje de favoriet van onze buren. Stewart zie je nog wel eens voorbij komen in een bierreclame. Hij won drie keer. 

5. Nikki Lauda

Iedereen kent Nikki Lauda, velen zullen hem vooral kennen wegens zijn opvallende verschijning en zijn huidige functie als adviseur bij Mercedes. Hij won de laatste GP van Nederland dat gereden werd op Circuit Zandvoort en natuurlijk is hij bekend van zijn crash op de Nürburgring in 1976 waar zijn auto in de brand raakte en hij deels verbrandde. In totaal won hij de wereldtitel drie maal. Zijn rivaliteit met eenmalig wereldkampioen James Hunt, zijn crash en zijn privéleven is verfilmd en te zien in de film Rush. 

6. Ayrton Senna

De Braziliaan Senna is een legende, hij reed 161 races waarvan hij er 65 op pole position begon. In 1994 kwam Senna om door een crash tijdens de Grand Prix van San Marino. Hij won drie wereldtitels (in 1988, 1990 en 1991). Vooral op het circuit van Monaco toonde Senna waartoe hij in staat was. Deze man wist echt alles uit een auto te halen.