Vanavond een Netflix & Chill Halloween-date? Deze 13 films moet je zien

Het is vandaag Halloween, een uitgelezen kans/excuus om deze lijst af te werken met je Netflix en Chill-date van vanavond.

halloween

Gerald’s game

2017 was het jaar van de betere horrorfilms, waaronder ook de verfilming van het Steven King's verhaal ‘Gerald’s Game’. De film gaat over Jessie en Gerald. Ze willen hun huwelijk opnieuw leven in blazen en vertrekken naar een afgelegen huis in het bos. Jessie wordt aan het bed vastgebonden, met als intentie een wilde vrijpartij, echter loopt dat niet naar verwachting, aangezien Gerald een hartaanval krijgt en naast het bed neervalt. Niemand weet waar ze zijn en de telefoon ligt nét buiten handbereik. Het wordt voor Jessie zowel een mentale als fysieke strijd.

@backlink(206595)

Creep

Aaron, een filmmaker in de bloei van zijn leven, besluit om in te gaan op de advertentie van Josef op Craigslist. De enige taak van Aaron is om Josef de hele dag te filmen en discreet om te gaan met het plan. Deze video’s zouden voor zijn ongeboren zoon zijn, want Josef vertelt Aaron aan een terminale ziekte te lijden. Gaandeweg begint Aaron steeds meer te twijfelen aan de verhalen van Josef.

Hush

Een jonge vrouw, wie haar gehoor verloor toen ze nog een tiener was, woont in een afgelegen huis en leeft teruggetrokken in haar eigen stille wereld. Op een dag verschijnt er aan haar raam ineens een gemaskerd gezicht. Dit blijkt een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw moet buiten haar mentale en fysieke grenzen gaan om überhaupt de nacht te kunnen overleven.

I am the pretty thing that lives in the house

Lily, een jonge verzorgster, wordt ingehuurd om voor een oudere dame, Iris Blum, te zorgen. Iris is een voormalig schrijfster en heeft verschillende succesvolle griezelverhalen Geschreven. Iris is stervende en heeft besloten haar resterende dagen door te brengen in haar geliefde landhuis. Een landhuis dat een afgrijselijk verleden bezit als het gaat om geesten.

Penny Dreadful (serie)

Mocht je de Halloween sferen zo lang mogelijk willen rekken, dan is Penny Dreadful misschien wel dé serie voor jou. De serie speelt zich af in de donkere straten van het Victoriaanse Londen. De klassiekers Dracula, Frankenstein en Dorian Gray zijn samen in deze serie verweven, met een bovennatuurlijk tintje.

Under the shadow

Mocht je date wat tegenvallen en wil je focussen op de film? Dan is dit een prima film voor je. Er wordt namelijk geen Engels, maar Arabisch gepraat. Een reten spannende film over een moeder en dochter wie achterna gezeten worden door boze geesten.

American Horror story (serie)

Een serie die eigenlijk altijd wel kan, ook al is het geen Halloween, maar laten we deze feestdag even als excuus gebruiken om te gaan bingewatchen. De serie bestaat uit zes seizoenen, met elk een ander thema. De acteurs zijn hetzelfde, de verhaallijn verandert compleet per seizoen. De thema’s op volgorde van seizoen: Murder House, Asylum, Coven, Freak Show, Hotel, Roanoke en Cult. Cult is helaas nog niet op de Nederlandse Netflix te vinden, maar eer de eerste zes seizoenen gekeken zijn heb je wel even behoefte aan iets anders dan horror.

Mirrors

Ben je ijdel en kijk je veel in de spiegel? Sla deze film dan maar snel over, want hierna durf je geen spiegel meer in te kijken. Een bewaker van een winkelcentrum ondekt op een avond iets vreemds aan een spiegel en komt er al snel achter dat het iets kwaads is. Het kwaad in de spiegels laat de mensen die erin kijken gruwelijke dingen doen. De spiegels zijn uit op wraak, maar waarom?

The visit

Een jongen en meisje gaan bij hun opa en oma logeren. Klinkt vrij normaal, maar de twee hebben hun opa en oma nog nooit gezien en weten dus ook niet goed hoe het daar precies aan toe gaat. Het meisje filmt alles voor een project van school en komt er al snel achter dat het niet helemaal goed gaat met opa en oma en ze een groot geheim met zich meedragen.

Slasher (serie)

De laatste serie van deze lijst. Het gaat over een jonge vrouw die terugkeert naar het stadje waar ze werd geboren én waar haar ouders zijn vermoord. Ze belandt middenin een stel gruwelijke copycat moorden, welke allemaal gebaseerd zijn op de moord van haar ouders.

The Awakening

De film speelt zich af in 1921, een naoorlogse tijd voor wanhoop en verlies waar de nabestaanden hun troost zoeken in spiritualiteit. Achtervolgd door de dood van haar verloofde, brengt Florence haar tijd door met het ontmaskeren van bovennatuurlijke verschijnselen. Ze heeft stellige bewijzen dat doden ons niet kunnen achtervolgen en gaat daarom in op een verzoek om een geest te onderzoeken bij een kostschool in Rookwood, wat natuurlijk het nodige trammelant met zich meebrengt.

The Innocents

Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw. Verloren zoon Rodrigo moest vijftien jaar geleden het land verlaten, maar mag weer terug naar de familieboerderij, zodat hij eindelijk zijn vrouw kan voorstellen aan zijn ouders. Zijn ouders waren echter slavenhouders en dan niet die van het nette soort. Oh ja, waarschuwing vooraf, deze film vereist de enige aandacht aangezien ook hier niet in het Engels of Nederlands wordt gesproken.

10 Cloverfield Lane

Een jonge vrouw wordt wakker na een ernstig ongeluk, maar in plaats van dat dat in een ziekenhuisbed gebeurt, wordt ze wakker in een kelder met aan ontvoerder. Deze ‘Doomsday Prepper’ beweert juist dat hij haar gered heeft van een gigantische chemische aanval en de buitenwereld onbewoonbaar is. Ze kan dit niet geloven en vanaf dat moment staat haar leven in het teken van ontsnappen, ongeacht de staat van de wereld buiten de bunker.