Waarom vinden we vrouwen in dierenpakjes toch zo leuk?

Ieder jaar zien we wel vrouwen verkleed als kat, konijn of muis voorbij komen, maar waarom is het dat menig man vrouwen in deze kostuums extra leuk vinden?

konijn

Amerikaanse Instagram-pagina’s staan er op het moment, wegens Halloween, vol mee: vrouwen verkleed als dieren. Een stel oortjes op, soms een staart en verder vaak niet heel veel meer. Nu zijn dat natuurlijk niet de enige kostuums die je voorbij ziet komen, maar op de een of andere manier vallen deze costuums toch altijd wel in de smaak. Onze Amerikaanse collega's bespraken al enkele wetenschappelijke publicaties waaruit bleek dat er toch echt heel veel mensen zijn die daadwerkelijk op dieren vallen maar dan ga je al vrij snel de stevige taboesfeer in. Wij laten de vreemde vogels, fetishes en simpelweg soms illegale behoeftes voor wat het is en verdiepen ons in de meest luchtigste variant van de vraag: waarom vinden we vrouwen in dierenpakjes stiekem toch zo leuk?

Wat had Hefner te zeggen?

Er zijn enkele heersende theorieen te vinden maar echt wetenschappelijke studies troffen we niet aan. Volgens Hugh Hefner sprak het Bunny-kostuum menig man in ieder geval aan omdat het speels en onschudlig overkomt, we weten echter allemaal wat konijnen graag doen en ook daarom heeft het ergens iets spannends. Voor Hugh Hefner besloot om de Bunny een intergraal onderdeel van het blad te maken dacht hij eerst aan geweien. Hij wilde het blad oorspronkelijk namelijk Stag Party noemen. Gelukkig is hij voor de Bunny gegaan want dat bleek een succes. 

De oortjes triggeren onze dierlijke instincten

Natuurlijk zijn we over het hele feit heen dat wij mannen niet meer in een grot leven, gehuld in een berenvelletje. Toch hebben we nog wel een aantal dingen uit die tijd, ook al zit het ver weggestopt, zoals bijvoorbeeld de ‘vecht-of-vlucht-reactie’. Misschien dat we vrouwen met kattenoren ook zo zien als zijnde een vrouw die haar dierlijke brein volgt, wie haar verlangens en behoeftes onmiddellijk vervult. 

Zo ook de konijnenoortjes. Volgens sommigen heeft het te maken met het feit dat de dames met dierenmaskers of oortjes vaak verkleed gaan als prooidieren, hier moet op gejaagd worden door de man en dan kan je snel uitkomen bij de dominantere mannen en onderdanige vrouwen, een spel dat je naar allerlei spannende taferelen in de slaapkamer kan helpen. Aan de andere kant bestaan er meer dan genoeg dominante vrouwen die zich ook als prooidier verkleden dus helemaal rond is die theorie nog niet. De een gaat het jagen wat makkelijker af dan de ander, maar uiteindelijk jagen velen van ons wel tijdens een feest als Halloween of Carnaval. Naast het feit dat menig dame voor een prooidier kiest gaan ook veel vrouwen voor de katten, panters en tijgers. Waarschijnlijk komt dit door de sierlijkheid en elegantie van deze dieren. Deze eigenschappen dragen we graag over op onszelf. 

Bekende dames

Ariana Grande heeft in een interview met Billboard aangegeven een zwart latex super konijn als haar alter ego te zien. Zo stelt ze zichzelf vaak de vraag: ‘What would that bad bitch Super Bunny do?’ Kate Moss genoot van haar rol als bunny en paste zelfs haar poses op het konijn aan. Waarom we vrouwen verkleed als dier nu zo leuk vinden zal nog even een mysterie blijven, misschien draait het om de speelsheid of gewoon omdat de rest van de outfit vaak nietsverhullend is maar voor nu vinden we het dan ook niet erg om nog naar wat foto’s van deze vrouwen te kijken. 

 
 
 

? meow ? #nekocosplay #meow #catears #nekogirl #sexycosplay #モデル #ブロンド #コスプレ #猫 #水着 #写真 #セクシー #コスプレモデル

Een bericht gedeeld door Erica Clara (cello kitty) ? (@erica.clara) op

 

?? #LatePost

Een bericht gedeeld door ?Lillian | Hello...it's me? (@lillian_vu) op

 

Let Halloweek begin???#maximhalloweenparty #losangelesmua #makeup

Een bericht gedeeld door Mayson Vernon (@mayson_vern) op

 

Thanks for having me @maximmag!! ??

Een bericht gedeeld door Krystal Leonardo von Seyfried (@krystalvon) op

 

What's up doc? ?? #honeybunny #halloween #bunnycostume

Een bericht gedeeld door Belén (@belengonzalez) op

 

#bunny #halloween #costume #bunnycostume #playboy #playboybunny #booty #victoriassecret #lingerie #bodysuit #blackandwhite

Een bericht gedeeld door Mark Johnson (@markjohnson.photo) op

 

Here kitty, kitty...???Shop this Sexy Cat Fight Costume now at Yandy.com/i!??✨

Een bericht gedeeld door Yandy.com (@yandy) op

 

MEOW!?Win the Halloweekend and shop this Sexy Cat Fight Costume now at Yandy.com/c!❤️✨

Een bericht gedeeld door Yandy Costumes (@yandycostumes) op

 

@Juli.annee looking super fine in the Sexy Tux and Ears Costume. Get her look at Yandy.com/c.

Een bericht gedeeld door Yandy Costumes (@yandycostumes) op