Bezoek deze hotspots tijdens Museumnacht

Zaterdag is het zo ver, Museumnacht 2017. Aangezien het programma uit 311 verschillende activiteiten bestaat, hebben wij een lijstje gemaakt met tips van ons, voor jou.

rijksmuseum

Er is natuurlijk van alles te doen tijdens de Museumnacht en met een tijdslot van 19:00 uur tot 2:00 uur moet je gerichte keuzes maken. Wij zijn door de 311 evenementen gescrolld en hebben de uitblinkertjes eruit gehaald. Let wel op, veel van de activiteiten zijn gratis, maar vereisen wel enige aanmelding. 

Musea

Op een nacht als deze moet je toch wel minstens één museum bezocht hebben. Het is allemaal niet zo stoffig als het lijkt, want veel musea hebben bijzondere gastsprekers uitgenodigd. Zoals bijvoorbeeld het van Gogh museum. Bregje Hofstede en Machteld Vinkenberg (de Correspondent) gaan daar een lezing geven over 'waarom de kut meer kunst verdient.' Iets luchtigers? Het Scheepvaartsmuseum opent 's nachts haar deuren ook en heeft daarmee de grootste ruimte tijdens de museumnacht. Met muziek en lichteffecten kan je heerlijk keuvelen onder de sterren. Toch in de mood voor wat spannenders? Museum Vrolik biedt speciale zaklamp tours aan, waardoor je toch weer op een andere manier tussen de vele preparaten loopt. 

Boten

Amsterdam zou Amsterdam niet zijn als er ook niet iets met boten wordt gedaan. Zo kun je ervoor kiezen één van de klassieke Canal Tours te doen en 's nachts door de met lichtjes verlichte grachten van Amsterdam te varen. Begeleid door de verhalen van een tourguide. Wel een boottocht, maar niet een van anderhalf uur? Ga dan voor de Ballenbakboot. Een boot gevuld met ballen met op de achtergrond muziek van de Guilty Pleasures afspeellijst. 

@backlink(208071)

Muziek

De avond staat dan wel in het teken van musea, maar dat wil niet zeggen dat er geen feestjes georganiseerd zijn. In de voorhal - de kathedraal van het Rijksmuseum - is een heuse silent disco georganiseerd. Dansen terwijl de Nachtwacht je op een afstand in de gaten houdt. De avond in het Rijksmuseum zal worden afgesloten door DJ-trio Kriss KrossDj Isis, ook wel oud-nachtburgemeester van Amsterdam, draait al 25 jaar fijne plaatjes. Om dit jubileum te vieren zal ze twee uur draain in de Hermitage. 

Eten

Het belangrijkste van de hele avond is misschien nog wel de goede bodem voor je overal heen gaat. Zo kun je langsgaan bij Museum van Loon. Daar wordt de heuse Broodje Bol geserveerd, een schilderwaardige gehaktbal. Iets decadenters? Ga dan langs bij Stedelijk Museum Amsterdam. Daar hebben ze speciaal Museumnacht-menu, gevuld met cocktails en hapjes. Een adres wat wij meer iets vonden voor het eind van de avond is Hortus Snackbar, waar je kunt genieten van onder andere bitterballen en paddoburgers. 

Voor de echte daredevils is er nog de mogelijkheid om een tattoo door niemand minder dan Dennis Tyfus aan te laten brengen voor 80 euro. Jij bepaalt waar en hoe groot, Dennis bepaalt wat hij tatoeëert. 

 

Portretten uit de gouden eeuw schitterden mooier in de nacht ⭐️ #hermitageamsterdam #museumnachtamsterdam

Een bericht gedeeld door Museumnacht Amsterdam (@museumnacht.amsterdam) op