Hommeles in de Formule 1: Ferrari vertrekt mogelijk

Ferrari eindbaas Sergio Marchionne is niet te spreken over het nieuwe motorreglement in de Formule 1. Sterker nog, Ferrari zou zomaar eens vanaf 2021 kunnen stoppen.

ferrari

Ze waren er als eerste bij in 1950 en ze zijn momenteel het langstlopende team in de Formule 1: Scuderia Ferrari. Nadat het Amerikaanse Liberty Media deze week hun plannen voor de toekomst uit de doeken deden stonden meerdere teams al vrij snel te steigeren. Renault, Mercedes en nu ook Ferrari vinden het misschien prima dat de kosten omlaag moeten maar verder vallen de plannen niet in goede aarde.

@backlink(208211)

“De Formule 1 zit in ons DNA vanaf de dag dat we zijn geboren. Maar als we de zandbak blijven veranderen en dan op een punt belanden dat de zandbak onherkenbaar wordt, wil ik er niet meer in spelen,” aldus Ferrari-eindbaas Sergio Marchionne. Ze geven bij Ferrari aan een vertrek uit de Formule 1 te betreuren maar dat het wel deuren zou kunnen openen, daarnaast is het bedrijf ook financieel mogelijk gebaat bij een vertrek. Toch betwijfelen we of die andere deuren net zo interessant zijn. Ferarri LMP, Rally, Nascars, Formule E of zeepkisten lijken ons niet perse nodig.  

Het is volgens velen wel nodig om de sport ietwat op de schop te nemen, wij Nederlanders hebben de liefde voor de  sport opnieuw gevonden wegens ''onze'' Max maar verder bewijzen veel racen zich als niet meer dan filerijden en netjes met zijn alle een stukje cruisen. We willen ouderwetse actie zien (en schreeuwende V8-motoren) en Max geeft dat, Liberty Media en de FIA alleen niet.