In deze provincie vind je de vrouwen met de grootste borsten

Laten we zeggen dat niet iedereen vooraan stond wanneer we het over de grootte van de borsten hebben. Toch werden de meeste vrouwen in deze provincie wél rijkelijk bedeeld met een goed gevulde boezem.

borsten

Nu is er niets mis met een kleine boezem, want hé, ‘klein maar fijn’ gaat ook hier op, maar toch vond online lingeriewinkel Pabo het hoog tijd om eens te kijken waar in Nederland de vrouwen met juist de meestgevulde boezems zich bevinden.

@backlink(205301)

Meest verkocht

Enfin, uit het onderzoek van de lingeriewinkel bleek dat in Overijssel de meeste beha’s met cupmaat D, E en F worden verkocht, terwijl cupmaat F in het noordelijke Groningen juist weer een stuk minder populair is. Daar bleek namelijk slechts 5 procent van de provincie deze maat te bestellen.

Nu is dit onderzoek natuurlijk leuk een aardig, maar erg betrouwbaar is het uiteraard niet. Zo is er alleen gekeken naar wat er via de online webshop werd besteld, terwijl er nog steeds veel vrouwen zijn die hun beha's liever in een fysieke winkel aanschaffen. 

Genetisch bepaald

Ook laat seksuologe Kaat Bollen weten dat je cupmaat vooral iets is wat genetisch wordt bepaald. "Als jij grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. En wanneer jouw familie allemaal vlakbij elkaar woont, is het percentage automatisch een stuk hoger." 

Dit bericht verscheen eerder op Grazia.nl