We spraken Rico Verhoeven over zijn boxershorts en ambities

Rico Verhoeven lanceerde afgelopen week met PFM Underwear een exclusieve boxershortlijn. We dineerden met hem in het art'otel in Amsterdam om de boxer van de kickbokser te bekijken en om ons te laten bijpraten over het fenomeen Verhoeven. 

rico verhoeven

1. Je bent ook gevraagd door grote internationale kledingmerken, waarom koos je PFM Underwear, een relatief klein Nederlands merk?

Omdat je bij de grote merken als ambassadeur één van de vele bent. Bij PFM kon ik alles zelf in de hand houden. Bij het designproces van de drie modellen ben ik nauw betrokken geweest en ik kan met het merk groeien en ondernemen. Je hebt nu het gold-exemplaar waarmee ik het verhaal van de kampioensbelt vertel. Verder is er een exemplaar met quotes die me inspireren en heb ik een boxer met een wereldkaart. Op de kaart staan alle plekken waar ik wereldtitels heb gewonnen. Daarnaast spreekt het me aan dat het een typisch mannenproduct is maar dat het juist door vrouwen wordt gemaakt.

2. De boxer met de wereldtitels raakt dus in de toekomst weer verouderd, als je zo doorgaat moeten we telkens nieuwe stippen op onze boxer zetten.

Haha, ja misschien moeten we er een gele stift bij geven.

@backlink(178257)

3. Je bent nu erg druk met allerlei projecten naast het vechten, zijn er ook nog dingen die je wel wil doen maar waarvoor je nog niet de kans hebt gekregen?

Acteren, ik wil heel graag een grote rol in een grote film spelen.

4. Zoals Semmy Schilt in Transporter 3?

Niet per se, het hoeft geen film te zijn waarin vechten centraal staat, daarnaast lijkt het me leuk om een grote rol te spelen geen bijrol maar echt een hoofdrol.

@backlink(205349)

5. Dus we kunnen je ook ooit nog tegen komen in een romantische komedie uit Hollywood?

Ja bijvoorbeeld! Dat lijkt me echt heel tof om te doen.

6. Je bent er maar druk mee, wat zou je eigenlijk doen als je een half jaar niet zou werken?

In ieder geval veel sporten. Momenteel train ik iedere dag twee keer, van maandag tot en met zondag. Maar ik zou vooral veel aandacht aan mijn gezin besteden. Het lijkt me ook wel wat om dan lessen te geven.

7. Dan ben je eigenlijk toch weer aan het werk.

Ja maar dat is helemaal niet erg, ik moet ook gewoon werken, ik moet vechten. Sommige boksers vechten een paar keer per jaar maar bij mij gaat het weer snel kriebelen. Vechten blijft mijn core business daar focus ik me op. De rest wil ik goed doen maar dat wordt om het vechten heen gebouwd.

8. In december sta je tegenover Ben Saddik, ben je er klaar voor?

Zeker weten, ik heb wat goed te maken dus kom maar op. 

Negen december verdedigt Rico Verhoeven zijn titel tegen uitdager Jamal Ben Saddik. De boxers van PFM vind je hier.