Onderzoek toont aan: van horrorfilms kijken kun je afvallen

Een bizar maar tof onderzoek toont aan dat horrorfilms mogelijk net zo veel calorieën verbranden als een half uur wandelen. Je moet het alleen wel echt eng vinden.

horrorfilms

Een studie van de Universiteit van Westminister suggereert dat het kijken van horrorfilms gelijkstaat aan een half uur hardlopen wat de verbranding van calorieën betreft. Je moet dan wel goed angstig zijn en vaak schrikken want als horror je niets doet dan heeft het geen zin. 

@backlink(206595)

De onderzoekers keken naar de hartslag, het zuurstofgehalte en de koolstofdioxide die de participanten uitademden terwijl ze keken naar een aantal horrorfilms. De personen die de volledige film van 90 minuten bekeken, hadden op het einde ongeveer 113 calorieën verbrand. Wat gelijk staat aan een half uur wandelen. 

De onderzoekers geven aan dat de films wel eng moeten zijn, hoe enger de film hoe meer calorieën je verbrandt. Films met jump-scares zijn eigenlijk het beste want die films laten het hart sneller kloppen, zorgen ervoor dat je constant in gespannen staat verkeerd en dat je adrenaline aanmaakt. De stress van de film zorgt er daarnaast voor dat je geen trek in eten krijgt.

Welke films je dan moet kijken? Met stipt op nummer één staat The Shining (de volledige film verbrandt 184 calorieën) gevolgd door: Jaws (161 calorieën), The Exorcist (158 calorieën), Alien (152 calorieën), Saw (133 calorieën), A Nightmare On Elm Street (118 calorieën), Paranormal Activity (111 calorieën). The Texas Chain Saw Massacre (107 calorieën), The Blair Witch Project (105 calorieën) en ten slotte REC (101 calorieën).

Daarnaast was het, dankzij dit onderzoek, al bekend dat horrorfilms (waar je stress van krijgt) zorgen voor een gezonde aanmaak van witte bloedcellen die op hun beurt de strijd aangaan met ziektes en infecties. 

Halloween is net geweest maar misschien toch dit weekendje nog maar een horrormarathon houden? Dan kun je maandag wel weer zeggen dat je stevig getraind hebt. 

Bron: D'marge