Woody Harrelson: 'Ik moest seksuele overdaad, drugs en alcoholoverschrijdingen proberen'

Woody Harrelson (56) is nog altijd niet van het grote scherm te slaan. Hoog tijd om weer eens bij te kletsen, vonden wij.

Woody Harrelson

Woody Harrelson (56) is nog altijd niet van het grote scherm te slaan. In War for the Planet of the Apes speelde hij recent een schurk, in The Glass Castle is hij nu te zien als een alcoholistische vader en volgend jaar schittert hij in de volgende Star Wars-spin-off. Hoog tijd om weer eens bij te kletsen, vonden wij.

1. Ben je een workaholic?

Waarom zou ik op mijn handen gaan zitten? Op dit moment gaat het leven goed: ik krijg het ene coole aanbod na het andere. Nadat ik het eerste deel had gezien van Planet of the Apes, wilde ik graag deel uitmaken van de trilogie. En ik bedoel, een Star Wars-film: werkelijk?

@backlink(208251)

2. Dat zijn blockbusters, ben je de interesse in onafhankelijke films verloren?

Nee, integendeel. Onlangs speelde ik in de prachtige indie-film Wilson. En The Glass Castle (nu in de bioscoop, red.) is een verfilming van de memoires van de Amerikaanse schrijfster Jeannette Walls.

3. Vond je dat een intrigerend boek?

(lacht) Ik heb het boek niet gelezen, maar van het script werd ik direct enthousiast. Daarnaast zou mijn goede vriendin Jennifer Lawrence mijn dochter spelen. Dat ging uiteindelijk niet door, maar Brie Larson heeft de rol overgenomen. Ik ben erg trots op de film.

4. Je staat er anders voor dan eerst. Je had alcohol- en drugsproblemen, noemde jezelf een seksverslaafde en je belandde soms achter de tralies vanwege wanordelijk gedrag. Ben je rustiger nu je 56 bent?

De buitensporige jaren liggen achter me. Ik heb gekke dingen gedaan in het verleden, die ook mijn huwelijk zwaar hebben belast. Het zelfvernietigende aspect van mijn karakter is nu, godzijdank, afgesloten. Maar geen zorgen, er zit nog genoeg adrenaline in mijn aderen! (lacht)

5. ‘Het pad van uitspattingen leidt tot het paleis der wijsheid’ – een citaat van jou. Geloof je dat echt?

Ja, dat geloof ik nog steeds. Ik beweer niet dat men geen ‘volledig’ leven kan leiden zonder seksuele overdaad, drugs en alcoholoverschrijdingen, maar voor mij was het waarschijnlijk belangrijk om deze dingen uit te proberen. Intensief leven. Zonder rekening te houden met verliezen. Dat heeft me zeker sterk gemaakt en mij ook geholpen bij mijn zelfontdekking. Dit maakt me een beetje wijzer. Ik ben nog ver van het stadium van wijsheid.

6. Heb je de vergunning om marihuana te telen op Hawaii  eigenlijk al ontvangen?

Lees het antwoord op deze vraag en de rest van ht interview in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle