Dit is de ultieme sport voor de bierdrinker: bierrennen

Voor mensen die liever in de kroeg hangen dan in beweging komen hebben wij de ideale sport ontdekt: bierrennen.

bierrennen

En bierrennen is big business. De Canadese atleet Corey Bellemore heeft zijn eigen wereldrecord verbroken met bijna twee seconden. In San Francisco kwam hij tot een tijd van 4,33,60 terwijl zijn vorige tijd stond op 4,35,35.

@backlink(208373)

De race vond plaats tijdens de rust van een voetbalwedstrijd - lees mee Eredivisieclubs! In totaal deden er zeven mensen mee aan de Beer Mile World Classic. De nummer twee moest enorm veel tijd toegeven op de Canadees. De Amerikaan Garrett Cullen eindigde met een tijd van 5,07,50.

In de sport bierrennen is het de bedoeling om een mijl (1,6 kilometer) af te leggen. Dat zijn vier rondjes op een atletiekbaan. Voor elke ronden met de atleten een glas bier van 355 milliliter drinken. De tijden komen dus steeds dichter bij een mijl zonder bier. Dat wereldrecord staat op 3,43,13.

Tactiek

Over de tactiek is Bellemore duidelijk: ‘De eerste honderd meter van elke ronde moet je jezelf blijven focussen om goed te boeren om alle lucht eruit te krijgen’, vertelde de sporter tijdens een evenement in mei. Voor hem gaat het niet om prestaties. In een tweet laat hij weten dat het hem vooral om de lol gaat. Een bierbuik zal hij waarschijnlijk niet hebben.

Dit artikel verscheen ook op Panorama.nl