Als je naar deze nummers luistert ben je mogelijk een psychopaat

Hannibal Lecter luisterde graag naar Mozart en een sadistische bendeleider luistert Beethoven in A Clockwork Orange. Echte psychopaten kiezen liever voor deze nummers.

muziek psychopaten

In het echt kiezen psychopaten volgens een onderzoek onder 190 NYU psychologiestudenten helemaal niet voor klassiek maar voor een aantal nummers die je waarschijnlijk niet ziet aankomen. De onderzoekers lieten de studenten een survey invullen waarmee gemeten wordt hoe hoog ze scoren op het gebied van psychopaat zijn. Vragen zoals ''Voor mij is alles goed zolang ik er mee wegkom,'' en ''liefde is overschat'' werden bijvoorbeeld door de jongeren ingevuld. Het bleek dat er meer psychopaten buiten het gesticht rondlopen dan binnen want veel jongeren blijken trekjes te hebben die overeenkomen met wat psychopaten vertonen. 

@backlink(208367)

Daarnaast werd de studenten gevraagd naar wat welke nummers ze graag luisterden ze luisteren, zo kon er een correlatie gevonden worden tussen specifieke muzieknummers en de mate van psychopathie. Wat bleek? De mensen die hoog scoorden op de psychopathie-schaal luisterden graag naar 8 Mile van Eminem, Blackstreet's No Diggity en What Do You Mean van Justin Bieber. Dus, zijn dat toevallig jouw drie favoriete tracks? Blijf dan in ieder geval lekker ver bij ons vandaan. 

Ook waren er natuurlijk nummers die een verband toonden met mensen die erg laag op de psychopathie-schaal scoorden. Mensen die Money for Nothing van de Dire Straits of Wayward Wind en My Sharona van The Knacks luisteren hebben niets te vrezen.

Het onderzoek is, nog, niet gepeerreviewed dus of het onderzoek helemaal valide is, is lastig te zeggen maar de resultaten werden onlangs gepresenteerd bij de Society for Neuroscience

Bron: Washington Post