Dieven stelen 680.000 euro aan whisky

De Fransen houden van hun champagne, wijnen en cognac maar ze hadden ook een prachtige whisky-collectie in Parijs. Met de nadruk op hadden.

whisky dieven

We hebben het hier niet over een stel sloebers die een tankstation overvallen en naar huis rennen om hun gejatte fles stolli met ijs te drinken maar een Ocean's Eleven-waardige perfect uitgestippelde diefstal bij The Maison du Whiskey. De dieven braken in, kwamen door een metalen rolluik bij de deur en wisten precies waar ze moesten zijn. 

@backlink(208359)

Met een ongetwijfeld zorgvuldige planning grepen de whiskyboefjes de 69 duurste flessen whisky van het pand. Ze verpakten de flessen voorzichtig in sporttassen en wisten vervolgens te ontkomen. 

Een van de gestolen flessen is een Karuizawa uit 1960 die ook wel bekend staat als ''de eekhoorn.'' Deze wordt gezien als een van de beste single malts uit Japan. Om het verhaal nog leuker te maken zijn momenteel enkele detectives op de zaak gezet. Men verwacht dat het lastig zal zijn om de flessen te slijten want ze zijn behoorlijk herkenbaar. Het heeft toch altijd wel een zekere mate van charme, een gentleman thief die achter kunstwerken of unieke whisky aanzit. We zijn benieuwd hoe dit verder verloopt. 

Bron: Grubstreet