Hier ontdek je volgende week de Japanse cocktailwereld

Volgende week komt de beste bartender van Japan naar Amsterdam om in de Tunes bar de gasten omver te blazen met op de Japanse leest gestoelde creaties. En daar is meer te ontdekken dan je misschien denkt.

Michito Kaneko

Dat cocktails booming zijn weet je, dat de meeste klassieke cocktails uit Amerika en Zuid-Amerika komen weet je waarschijnlijk ook en dat ze in Frankrijk en Engeland ook een behoorlijke bijdrage hebben geleverd aan de populariteit van de perfect uitgebalanceerde drankjes is je mogelijk ook bekend. In Nederland zijn we fanatiek bezig met het zoeken naar nieuwe creaties en omdat wij Nederlanders met de jeneverbes de jenever en uiteindelijk de gin hebben uitgevonden zijn we het afgelopen jaar door het lint gegaan met duizenden Gin-Tonic-variaties. Er valt echter nog veel te ontdekken in het oosten. 

@backlink(208359)

Wat je mogelijk niet weet is dat ze in Japan ook weten wat ze doen. De Japanse whisky's zorgen ervoor dat de Schotse single malts niet langer op eenzame hoogte staan want ze zijn in het oosten wat kwaliteit betreft geweldig momenteel. De Japanse bartender Michito Kaneko werd in 2015 uitgeroepen tot Global World Class Bartender en hij is de aangewezen persoon om ons in Nederland voor te stellen aan de Japanse cocktailbusiness.

Op het menu staan onder meer Michito's Tunes Around the World interpretatie van een Ritual Tea Serve: een Green Tea Tanqueray Ten Gimlet met zeezout en sake siroop met een side van groene thee, een Boulevardier Twist met geroosterde thee en een DJ Margarita met saké.

De garneringen van Kaneko worden op unieke wijze gecreëerd met behulp van technieken uit de martial arts en ook ice-carving wordt door de bartender tot kunst verheven. Op 20 en 21 november kun je de meester aan het werk zien in de Tunes bar in het Conservatorium hotel. Zelf wat maken voor de vrijmibo? Dit is de Palmilla cocktail van Kaneko.