Dit heeft Martijn Fischer te vertellen over de nieuwe Nederlandse film Redbad

Na Michiel de Ruyter is regisseur Roel Reinee nu druk met een nog groter historisch spektakel: Redbad. Een koningsdrama dat zich afspeelt in de achtste eeuw met heul véél stoere oorlogspaarden. En ja, een paar acteurs, onder wie Martijn Fischer.

redbad

Veel mensen hoorden over Redbad toen er groots gezocht werd naar figuranten, stoere mannen met baarden mochten zich melden zodat ze even later in harnas en wel het Friese landschap konden betreden om elkaar de schedels in te slaan. Genieten natuurlijk. Verwacht van de film dan ook veel spektakel, vikingschepen, spectaculaire gevechten, rondvliegende vuurballen en heel erg veel paarden. Over die paarden had acteur Martijn Fischer nog het een en ander te vertellen.

1. Was jij als ras-Amsterdammer een paardenman?

Ik heb vier paardrijlessen gehad. Dus eh, ja dat was tricky. Maar hé, ik rijd ook op Enduromotoren en ik zat in militaire dienst. Dan zit je  ook met je bek in de blubber.

@backlink(208251)

2. Dus je bent in je element hier op de set in de Friese klei?

Sterker nog: ik vind het lollig. In deze kou en nattigheid leef ik op. Ik hou van rauw.

3. Heb je nu ook een speciale band met je filmpaard, toch een co-acteur eigenlijk…

Nou, hij is eigenlijk een beetje knorrig. Bovendien is-ie stikjaloers. Hij is, zo blijkt, dolverliefd op een merrie op de set. En als er maar één ander paard bij haar in de buurt komt, wordt-ie bloedgiftig. Ja, die van mij is soms

echt een bastard.4. En de paarden vermaken zich prima…?

Zeker. Maar door een regengordijn lopen vindtie niet tof. Dan moet je even doorpakken. Maar ach, deze paarden zijn veel gewend. Tijdens Prinsjesdag lopen ze ook mee. Rook, knallen, vuurwerk. Ze denderen overal dwars doorheen.

Redbad wordt nu gedraaid en draait naar verwachting in juni 2018 in de bioscoop.