Jij wist het vast al maar van pizza ga je harder werken

Volgens motivatie-expert Dan Ariely kunnen we het beste aan het einde van de werkdag een pizza eten, dan werken we namelijk harder.

pizza motivatie

We werken allemaal keihard en om onze doelen te bereiken zijn we continu bezig met het motiveren van onszelf en anderen om ons heen. Dit is nog wel eens lastig want motivatie is net als hygiëne: je moet het bijhouden want het verdwijnt vanzelf na verloop van tijd. Onderzoeker Dan Ariely suggereert in zijn boek over motivatie dat je baas jouw beter pizza kan geven dan bijvoorbeeld opslag. Want voor pizza werken we pas echt hard.

@backlink(208435)

Naar het schijnt besloten werknemers in Israël tijdens een experiment namelijk om harder te werken indien ze een stuk pizza aan het einde van hun werkdag kregen als beloning voor hun harde werk. Een andere groep kreeg complimenten en nog een groep kreeg dertig dollar salarisverhoging. Met complimenten kan je niets dus dat schoot niet op, en een salarisverhoging zorgt niet voor een hogere productiviteit, dat geld komt dan namelijk toch al binnen. 

De pizzagroep werkte dus harder dan de rest, misschien is het dus tijd om met je personeel af te spreken om bij goed gedrag pizza's te laten bezorgen. Al hebben wij veel liever gewoon de dertig dollar opslag want dan halen we de pizza zelf en dan hebben we twintig dollar over, maar goed. Of een goede vrijmibo, daar worden we ook wel enthousiast van.