Van deze drank word je het agressiefst als je dronken bent

Heb jij ook zo'n maatje die zich na een paar borrels niet meer weet te gedragen en zich een kickbokser waant? Misschien moet je hem eens wat anders laten drinken.

agressie drank

Onderzoekers in Londen vroegen aan 29.000 respondenten naar de emoties die ze voelden tijdens het drinken van verschillende soorten alcohol. Het was van belang dat de personen in het afgelopen jaar alle soorten alcohol gedronken moeten hebben. Dat klinkt erger dan dat het is want het gaat vooral om de categorieën bier, wijn en sterke drank en wij weten zeker dat jij dat op een gemiddelde vrijdagavond al haalt. Dertig procent van de respondenten voelde zich agressief na het drinken van sterke drank terwijl dit bij bier en wijn niet het geval was. 

@backlink(208469)

De onderzoekers suggereren nu dat je van rode wijn het minst agressief wordt, andere soorten wijn zorgden er wel voor dat men iets agressiever werd. Als iemand dus een Cabernet Sauvignon bestelt zit je goed maar zodra het er Riesling op tafel komt kun je maar beter je mouwen opstropen en mocht iemand naar een glas witte port grijpen berg je dan maar. Overigens werd men van rode wijn vooral moe en ontspannen. 

Sterke drank heeft dus de grootste invloed op je gedrag, niet alleen voel je je agressiever na die paar shots tequila, ook voel je je vaak zelfverzekerder en energieker. Die energie kan nog komen van de suiker dat in het frisdrank zit waarmee men vaak sterke drank combineert. Daarnaast heeft het brein meer moeite met het verwerken van je emoties wanneer je snel dronken wordt en dat gebeurt vaak vooral met sterke drank. 

Bron: BMJ Open