Waarom deze man de topmodellen niet van zich af kan slaan

Het is de week van de Victoria's Secret Fashion show, vanaf een afstand genieten wij van de foto's maar er is één man die continu omringt is door de Angels.

Russel James

De man die continu, maar dan ook echt continu omringt is door de mooiste vrouwen ter wereld moet toch wel een man zijn die zijn baan als de beste ter wereld beschouwt? Wij mogen bij Playboy ook echt niet klagen hoor maar als je met een camera achter de Angels van Victoria's Secret aanloopt, ongegeneerd van dichtbij naar de dames mag staren en ze persoonlijk goed leert kennen terwijl je betaald wordt... dan heb je het goed voor elkaar.

@backlink(208459)

We hebben het over fotograaf Russel James. De Australiër werd in 1962 geboren in de meest afgelegen grote stad ter wereld: Perth. Hij werkte daar na school in een fabriek voor vuilnisbakken (dat zal ook glamoureus geweest zijn) en later als politieagent. In Perth ben je verder voornamelijk druk bezig met het ontwijken van dodelijke kwallen, zoutwaterkrokodillen en de Red Back Spider dus logischerwijs smeerde James hem naar Japan. Met een omweg via Zweden kwam James uiteindelijk in 1989 in de Verenigde Staten terecht waar zijn carrière als fotograaf van de grond kwam. 

De afgelopen paar decennia heeft hij furore gemaakt met zijn provocatieve, unieke fotografie. Hij werkte voor Vogue, Marie claire, Sports Illustrated en hij bracht enkele fotografieboeken uit. Zijn meest recente werk richt zich op het leven achter de schermen bij Victoria's Secret.

De mazzelpik kan dames als Alessandra Ambrosio, Gisele Bundchen, Adriana Lima, Heidi Klum en Miranda Kerr tot zijn vrienden rekenen. Daarnaast verschijnt hij zo nu en dan op tv bij programma's waar de modellen je om de oren vliegen. Je vriendin kent hem daarom misschien wel want zij kijkt wel naar America's Next Top Model. Dat ga jij niet kijken, maar we weten zeker dat je wel Russel James wil zijn. Troost je, James ging ook van vuilnisbakkenbouwer tot hoofdfotograaf van Victoria's Secret dus wat je ook doet op dit moment, je kunt nog alle kanten op.

 

The beautiful @sarasampaio in my new book, ‘Backstage Secrets’ — More info on the full site http://backstagesecrets.com

Een bericht gedeeld door Russell James (@russelljames) op

 

One more sleep before showtime. These two buddies are set to rock Shanghai. @lilyaldridge @josephineskriver #vsfs2017

Een bericht gedeeld door Russell James (@russelljames) op