Jersey Shore komt terug: waarom we naar trashtv blijven kijken

MTV kondigde aan dat ze met een nieuw seizoen Jersey Shore komen waarin de oude hoofdpersonen weer de hoofdrol krijgen. Waarom blijven we naar dit soort meuk kijken?

jersey shore

Mentaal zijn de hoofdpersonen nooit verder gekomen dan een twaalfjarige en inhoud is ver te zoeken maar net als bij een treinongeluk waar je eigenlijk niet naar wil kijken blijf je toch staren. Wanneer een auto langs de weg in de kreukels staat en er zojuist een drama van jewelste afgespeeld heeft ontstaat er vervolgens een file omdat men vanaf de weg schaapachtig naar het wrak wil staren terwijl ze hun voet van het gaspedaal afhalen. 

@backlink(208533)

En dat is wat een serie als Jersey Shore ook doet, je haalt je voet van het gaspedaal en staart naar iets wat je eigenlijk niet wil zien. Je kunt het MTV ook niet kwalijk nemen als je naar de kijkcijfers kijkt. In de Verenigde Staten keken er alleen al naar het laatste seizoen bijna negen miljoen mensen. Naar verluidt is het programma het meest succesvolle ooit in de geschiedenis van de zender. Tja, dan wordt het gemolken, logisch, zelfs wanneer het een serie is die haarfijn weergeeft wat er mis is met de maatschappij. 

Aan de andere kant, je kunt jezelf ook nog troosten met de gedachte dat je volgens dit onderzoek bovengemiddeld slim bent als je naar trashtv kijkt (al richten ze zich meer op trashfilms, check vooral even onderstaande Vox-video). Neem dat overigens wel met een korreltje zout, of een zak zout. Het nieuwe seizoen heet overigens Jersey Shore Family Vacation en is vanaf 2018 te zien. Dan kunnen we mooi weer collectief de personen op tv afzeiken, en dat zorgt voor een gevoel van eenheid. Uiteindelijk draait het daar toch om.