Hoogopgeleide Nederlandse jongeren zijn gelukkiger dan laagopgeleide jongeren

Het CBS onderzocht hoe tevreden Nederlandse jongeren met hun (sociale) leven zijn. Dit moet je doen om helemaal gelukkig te worden.

geluk

Ongeveer 85 procent van de Nederlandse jongeren tussen de 18 en 25 jaar geeft aan tevreden te zijn met hun leven. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bleek ook dat hoger opgeleide jongeren een stuk gelukkiger zijn dan laagopgeleide jongeren. 

@backlink(208613)

Het verschil is vrij klein overigens, 8 op de 10 laagopgeleide jongeren is tevreden en 9 op de 10 hoogopgeleide jongeren zijn helemaal happy. Daarnaast zijn ook steeds meer jongeren gelukkig terwijl ze nog thuiswonend zijn, iets wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt wegens een ongunstige huizenmarkt. Een van de redenen waarom hoogopgeleide jongeren meer tevreden zijn komt door het sociale leven dat een HBO of WO-studie met zich meebrengt. Veel studenten sluiten zich aan bij een studie- of studentenvereniging waardoor ze sociaal erg actief zijn. Eenzaamheid zorgt vooral voor een ontevreden gevoel, zelfs wanneer men sociaal actief is ervaart een grote groep zo nu en dan eenzaamheid. 

Ook blijkt dat jongeren gelukkiger zijn wanneer ze met een partner wonen dan wanneer ze alleenstaand wonen. Zodra je merkt dat je als vrijgezelle man niet langer al te happy bent met je leven dan wordt het toch tijd dat je je gaat vasthouden aan die ene dame en dat je terug naar school gaat (en je vol in het verenigingsleven duikt). Of je kunt weer bij je ouders gaan wonen natuurlijk, ook daar worden Nederlandse jongeren helemaal blij van. 

Bron: CBS