Dit is volgens de wetenschap het perfecte aantal dagen om op vakantie te gaan

De wetenschap is erover uit: hoeveel vakantie is nu eigenlijk goed voor je? Wanneer is een vakantie te kort en wanneer is het te lang?

vakantie

Je zou misschien denken dat er niet zoiets bestaat als te veel vakantie, immers zie je op sociale media continu beelden van mensen die het beter lijken te hebben dan jij en het hele jaar op een of ander tropisch eiland vertoeven. Niets is minder waar want er is wel degelijk zoiets als te lang vakantie vieren. Wij weten ook even niet waar we het zoeken moeten, doe ons maar een jaartje vrij maar goed.

@backlink(208231)

De ideale lengte - tromgeroffel- is acht dagen! Dat zijn precies genoeg dagen om te reizen, uit te pakken en helemaal tot rust te komen alvorens je weer moet inpakken en aan de terugreis moet beginnen. Dit wordt gesuggereerd in het Jorunal of Happiness

Met een reis van acht dagen ga je je niet vervelen, krijg je nog net geen heimwee en is het makkelijk om bij thuiskomst weer te acclimatiseren. Binnen no-time ben jij weer back in business op je werk en het is een kleine moeite om het drukke leven weer op te pakken. Ga je te kort op vakantie? Dan kom je niet optimaal tot rust. Ga je te lang op vakantie? Dan is het werkritme zo ontzettend zoek dat het je weer weken duurt voor je in optima forma verkeerd op de burelen. 

De onderzoekers lieten vakantiegangers dagelijks een survey invullen waarin hen gevraagd werd hoe hun gemoedstoestand is en hoeveel energie ze hebben. Acht dagen na de aankomst verloor men het positieve effect van vakantie en werd niets doen een sleur. Tijd om er acht dagen tussenuit te glippen dus.

Bron: D'Marge