Maffiafilm Gotti met John Travolta wordt twee weken voor release gedumpt

Over twee weken zou John Travolta te zien zijn als John Gotti Sr, een prominente maffiabaas uit New York. Om mysterieuze redenen wordt de film nu ineens gedumpt.

gotti

De film is al volledig af en hoewel er inmiddels ruim tien miljoen dollar in de productie gepompt is besluit Lionsgate op het laatste moment toch om de film niet uit te brengen. Zonder verdere verklaring verkocht Lionsgate de rechten van de film terug aan de productiemaatschappij EFO Films. De film kan nog verkocht worden en volgens IMDB komt de film nu in Nederland in juni uit maar dit is niet bevestigd. 

@backlink(205287)

John Gotti (1940 - 2002) was een maffiabaas van één van de vijf maffiafamilies van New York. Hij was tijdens zijn loopbaan verantwoordelijk voor luchthavenberovingen en werkte zich van jongs af aan op binnen de gelederen. Hij had als bijnaam Teflon Don, naar verluidt omdat hij iedere keer net op het laatste moment de dans in rechtzaken ontsprong. Op het allerlaatste moment trokken meerdere getuigen zich ineens ''zomaar'' terug. Juist, net zo last-minute en plotseling als dat de studio nu dus haar film terugtrekt. 

Travolta speelde Gotti Senior en Spencer Rocco Lofrano Hoggi Junior. De film richt zich op de opvoeding van junior die uit de schaduw van zijn vader wil treden en het maffialeven achter zich wil laten. Hoe dat precies zou verlopen zien we nu mogelijk nooit. Jammer want de trailer ziet er veelbelovend uit. Laten we hopen dat de productiemaatschappij alsnog een manier vindt om de film naar het witte doek te brengen. 

De echte Jon Gotti overleed in 2002 aan keelkanker, hij zat toen al sinds 1992 in de gevangenis. In 1996 kwam er al een film over de maffiabaas uit.