De Bugatti Type 55 wil je veel liever hebben dan een Chiron of Veyron

Droom je van een Veyron of een Chiron? Vergeet het, deze Bugatti wil je veel liever hebben. En de oudste gaat binnenkort onder de hamer.

Bugatti type 55

De Bugatti Type 55 uit 1931 is een iconisch voertuig en een wagen waar liefhebbers van vintage-auto's maar wat graag naar zoeken. Jean Bugatti zelf ontwierp de wagen waarmee de grens tussen raceauto en de auto voor op de openbare weg vervaagde. Het allereerste exemplaar dat ooit gebouwd is wordt binnenkort geveild dus als je bereid bent om minimaal 5 miljoen dollar te besteden kan hij van jou zijn.

@backlink(208737)

Slechts 38 exemplaren van de Type 55 zagen ooit het levenslicht, in 1931 werd de auto geïntroduceerd tijdens de Paris Auto Show. Eigenlijk is het gewoon de mooiste auto van voor de Tweede Wereld Oorlog. Ja zo oud is deze Bugatti inderdaad. 

Stel je even voor dat je hiermee door de heuvels cruised en geniet van het geluid van de brommende supercharged achtcilindermotor met 132 pk. Wij zouden de Type 55 in ieder geval veel liever hebben dan de Chiron of de Veyron. Wat een schoonheid. 

Meer info over de veiling, die eind januari plaatsvindt, vind je bij Gooding & Company.