Will Smith: 'Star Wars is beter dan sex'

Will Smith probeert met de keiharde blockbuster Bright op Netflix zijn ietwat in slaap gesukkelde carrière nieuw leven in te blazen. Zelf heeft Will er alle vertrouwen in.

will smith

1. Will, waarom Netflix?

'Simpel: ze geven je een zak met geld (90 miljoen dollar, red.) en bemoeien zich nergens mee. Ze laten je je ding doen.'

2. Maar je gaat wel van een groot scherm naar een klein scherm.

'Daar zit zeker een verschil, ja. Toen ik nog in The Fresh Prince of Bel-Air speelde, riep iedereen jolig ‘Will’ naar mij op straat. Na Independence Day, werd dat opeens ‘Míster Smith’. We zullen wel zien hoe dat met Bright straks gaat.

@backlink(208685)

2. Wat kunnen we verwachten van Bright?

Bright is een fantasyfilm en speelt zich af in een surrealistisch Los Angeles waar zogeheten orks en elfjes en feeën wonen. Het is een soort Lord of the Rings maar dan gemixt met een keiharde R-rated thriller. Ik speel een LAPD-rechercheur, die optrekt met een ork-collega. Zo kon ik als Afro-Amerikaanse man ook een keer racistisch uit de hoek komen.

3. Wat heb je trouwens met fantasy & scifi?

Star Wars!

4. Leg uit…

Ik heb de eerste Star Wars ooit als beginnend puber gezien. Ik werd erdoor overrompeld. Sindsdien heb ik altijd iets vergelijkbaars willen doen. Ik bedoel, een paar jaar later kreeg ik als tiener voor het eerst sex, maar, geloof mij, Star Wars was beter!