Volgens het CBS verhoog je zo de kwaliteit van je leven

Het CBS keek naar de welvaart en welzijn van de Nederlanders en vogelde uit waar we nu echt gelukkig van worden.

cbs kwaliteit leven

Vannacht publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een 69 pagina's tellend rapport over de kwaliteit van het leven in Nederland. Ze beginnen het voorwoord met de zin 'geld maakt niet gelukkig' wat in een zekere mate klopt, maar het helpt wel. Wat vooral helpt is om lekker te gaan samenwonen dus mocht je nog twijfels hebben over de verhuizing van jouw bachelorpad naar het ''gezellig ingerichte'' huis van je vriendin? Laat de twijfels dan varen want je wordt vele malen gelukkiger als je samen woont. Al ligt dat natuurlijk ook wel een beetje aan de relatie.

@backlink(208641)

Uit het rapport blijkt dat een derde van de Nederlandse bevolking een hoge kwaliteit van het leven heeft. Die kwaliteit is hoog indien je welvarend, tevreden en gezond bent. Er zijn mensen die welvarend en gelukkig zijn en mensen die niet welvarend maar gelukkig zijn, een kwart van de Nederlanders is niet tevreden over zijn of haar gezondheid en heeft een inkomen dat benden het gemiddelde ligt. Daarnaast lijkt het erop dat je vaker tevreden bent indien je hoger bent opgeleid, maar dat wisten we al. 

Lang verhaal kort: houd jezelf gezond, volg een opleiding, zoek de vrouw van je dromen en een dikke baan en ga lekker samenwonen. Neem nog even geen koters want dan neemt je welvaart een flinke duik. 

Bron: CBS