Volgens deze wetenschappers voelen vrouwen zich vooral aangetrokken tot dit type man

Wetenschappers van de universiteit van Queensland onderzochten wat vrouwen nu precies zo aantrekkelijk vinden aan een man.

onderzoek aantrekkelijkheid

Het is misschien niet de grootste verassing ter wereld maar Australische onderzoekers zochten uit wat vrouwen nu het meest sexueel aantrekkelijk vinden aan een man en hoe belangrijk het is dat de man een krachtig bovenlichaam heeft (om mee te vechten). Verassing, verassing: mannen die er sterk uitzien scoorden in iedere sample het hoogst. Die sportschool zal dus toch blijven roepen naar je. Maar er is meer.

@backlink(208647)

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Universiteit van Queensland. Onderzoekers gaven 150 vrouwen een vragenlijst waaruit bleek dat mannen die er fysiek krachtig uitzagen, lees gespierd, lang en slank, de meest mannelijke eigenschap was waar ze seksueel gezien naar keken. Aan de lengte kun je helaas, indien je niet zo lang bent, weinig doen maar de slanke en gespierde onderdelen heb je zelf in de hand.

We hebben her hier dus puur over aantrekkingskracht, als je gespierd bent maar je nog altijd als een lompe lul gedraagt dan heb je kans dat je vroeg of laat je koffers mag pakken. Daarnaast moesten de dames in kwestie mannen beoordelen via een foto, charisma, charme en verbale skills konden dus niet meegenomen worden in de resultaten. Laten we eerlijk zijn, met smooth babbelen leg je ook geen windeieren. 

De onderzoekers geven aan dat dit logischerwijs een restant is van ons denken uit de oertijd. Wij mannen willen vrouwen die er vruchtbaar en gezond uitzien (lees brede heupen, volle borsten en ronde billen). Vrouwen willen een man die er krachtig uitziet zodat hij een dood zwijn als avondeten kan regelen en de neus kan breken van een gevaarlijke indringer. Op zich wist je dit al, de onderzoekers hoopten vooral op iets verrassends maar dat bleef uit. Goed, het is dus nog even bevestigd. Dit zijn misschien wetenschappers die niet zo vaak buiten komen. 

Lees de wetenschappelijke publicatie hier