De pitspoezen verdwijnen mogelijk uit de Formule 1

De eigenaren van de Formule 1 onderzoeken of de sport niet beter door kan gaan zonder de grid-girls, oftewel de pitspoezen.

grid girls pitspoezen

We leven volgens de nieuwe eigenaren van de Formule 1 in een tijd waarin pitspoezen niet meer kunnen. Het zou volgens sommigen seksistisch en denigrerend zijn jegens vrouwen. Op zich niet geheel onbegrijpelijk natuurlijk. Aan de andere kant heb je de groep, waaronder Red Bull teambaas Christian Horner, die stelt dat de pitspoezen juist de benodigde glamour aan de sport toevoegen. Ook niet geheel onbegrijpelijk.

@backlink(206975)

Formule 1 directeur Ross Brawn is druk bezig met de toekomst van de sport. Zo moesten enkele regels al aangepast worden, krijgen we het volgende seizoen te maken met de afzichtelijke halo en nu buigt hij met Liberty Media over de dames die de pitsstop wisten op te fleuren. 'We proberen alle betrokkenen te respecteren,' vertelde Brawn aan BBC Radio 5. 'Er zijn een hoop mensen die respect hebben voor de traditie van de grid-girls maar er is ook een groep die vindt dat het een beetje gedateerd is. We proberen dat slechts aan de kaak te stellen.' (Tekst gaat verder onder de afbeelding).

Chase Carey, de opvolger van Bernie Ecclestone, voegt daar aan toe dat er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen maar dat ze wel zo veel mogelijk meningen proberen te verzamelen om een coherent beeld van de situatie te krijgen voordat ze daadwerkelijk beslissingen nemen over de toekomst van de sport. 

Een optie is om de grid-girls te vervangen met kinderen, zoals dat ook met voetbal gebruikelijk is. Eerder is tijdens de GP van Oostenrijk al eens gekozen voor kinderen, dat was geen succes. Ook mannelijke modellen zijn een optie en ook dat is al eens geprobeerd, wederom zonder succes. Of de dames blijven of niet is dus nog onbekend, het wordt nu een kwestie van afwachten.