Dit vinden militaire ingenieurs van de AT-AT uit Star Wars

Dat de welbekende AT-AT's uit Star Wars er fantastisch uitzien moge duidelijk zijn, maar hoe groot is de kans dat we vergelijkbare machines ooit op het slachtveld zien? Deze militaire ingenieurs hebben het antwoord.

AT-AT Star Wars

Nergens gaat de ontwikkeling zo snel als in de militaire sector, we hebben een hoop van onze hedendaagse technieken te danken aan militaire ingenieurs die op het slachtveld zo effectief mogelijk wilden zijn. In Australië zijn ze momenteel druk bezig met het zoeken naar vervanging van hun huidige militaire transportvoertuigen. Dus? Wat vonden ze van de AT-AT (All Terrain Armored Transport) voertuigen uit Star Wars? 

@backlink(208765)

Ze zijn natuurlijk ontzettend tof en behoorlijk intimiderend. Je staat als soldaat wel even vreemd te kijken wanneer een twintig meter hoge viervoeter op je af komt gelopen, bewapend met meerdere lasergeweren en aan boord veertig Stormtroopers die het slechtste met je voor hebben. 

In de werkelijkheid zouden ze echter volkomen nutteloos zijn. De Ingenieurs van de Australian Defence Force geven aan dat troepentransport zo snel en onopvallend mogelijk moet zijn, daar faalt de At At jammerlijk in. Daarnaast ligt het gewicht veel te hoog en komt er te veel ballast op de gewrichten te liggen. Het enige dat de wandelende machines goed doen is dat ze altijd op drie punten contact houden met de grond, slechts één voet gaat tegelijk de lucht in. Zodoende is het apparaat nog een soort van stabiel. 

In het echt is de organisatie DARPA druk bezig met het maken van lopende oorlogsmachines. Daar slagen ze aardig in. Of we ooit AT-AT's op het slachtveld gaan zien is dus te betwijfelen, maar een robotezel lijkt een stuk nuttiger te zijn. 

Bron: NY Post