Chinese miljonair koopt vier Formule 1-wagens met cryptogeld

Een anonieme Chinese miljonair kocht even vier Formule 1-wagens, waaronder de Sauber C30, met Litecoin.

litecoin formule 1

Je denkt misschien dat enkel en alleen de Bitcoin momenteel door het plafond schiet maar niets is minder waar. Cryptovaluta als Ether en Litecoin doen het ook verre van verkeerd. En hoewel menigeen de op de blockchain gebaseerde valuta gebruikt als investering zijn er ook mensen die het geld daadwerkelijk gebruiken om aankopen te doen. 

@backlink(208785)

Een Chinese miljonair kocht onlangs niet één, niet twee, niet drie maar vier Formule 1-wagens met Litecoin. Dan heb je dus direct een hele floot waar je privéraces mee kunt houden. 

Wie de Chinees is weet niemand maar wat we wel weten is dat hij ongeveer 4.5 miljoen euro aan Litecoin heeft uitgegeven bij een Britse auto en kunsthandelaar. Kunstverkoper Eleese Dadiani was degene die de deal sloot. Dadiani geeft aan dat cryptovaluta niet alleen bedoeld zijn om rijk mee te worden maar om eerlijke, gedecentraliceerde handel te faciliteren. 

Een van de wagens is de bekende Sauber C30 met een Ferrari motor waarin Sergio Perez en Kamui Kobayashi reden in 2011. Kobayashi werd er vijfde mee tijdens de GP van Monaco (zie de auto in de video hieronder).

Alle vier de wagens zijn rijklaar maar het is goed mogelijk dat de koper ze als investering ziet. 

Bron: Bitcoin.com