In deze gevangenis wil je juist wel graag overnachten

Atlijd al een nachtje in de gevangenis willen zitten? Dan kun je ruzie zoeken met oom agent maar je kunt ook gewoon naar Duitsland gaan en een kamer boeken in dit hotel.

Liberty hotel gevangenis

Alles kan omgebouwd worden tot hotel, denk aan bunkers, fabrieken, schuilkelders, kazernes en gevangenissen. In Nederland kun je overnachten in voormalige gevangenis Het Arresthuis waarin 105 cellen zijn omgebouwd tot 40 hotelkamers. In Duitsland tref je nu dit fijne design-hotel in een voormalige gevangenis. Als het er zo uitziet willen wij ook wel brommen. 

@backlink(208815)

Meer dan honderd jaar lang zat het pand vol met gespuis, nu zit het vol met zakenmannen, hipsters, designliefhebbers en toeristen. Hotel Liberty, zoals het heel gepast heet, opende in 1843 als een gevangenis waarin vooral revolutionairen man de Maartrevolutie werden weggestopt. Dit was een nationaal-liberale revolutie in 1848 en 1849 waarmee liberale, democratische hervormingen geëist werden. De revoluties mislukte jammerlijk waardoor de liberalen werden weggestopt. 

Een stukje geschiedenis, prachtig design van Patricia Urquiola en Antonio Cittero en een elegant restaurant. Wat wil je nog meer?

Meer info tref je op de website van Hotel Liberty