20 redenen waarom 2017 een fantastisch jaar was

De media hebben de neiging om te focussen op alle negativiteit in de wereld. Er gebeurde echter een hoop goeds, dit zijn 20 redenen waarom 2017 geweldig was.

2017 fantastisch jaar

Negatief nieuws klikt en leest goed, zodra mensen een hoop narigheid over hen heen krijgen willen we (de maatschappij) er het fijne van weten. De focus ligt op slecht nieuws dus want veel kliks betekent veel advertentie-inkomsten (behalve bij ons, wij zijn het hele jaar vrolijk eigenlijk).

@backlink(208753)

Laten we daarom eens kijken naar wat er wel goed ging want we leven in een tijd waar eigenlijk meer goed dan fout gaat. 

Bij World's Best News, wisten ze zelfs tachtig redenen te vinden waarom 2017 een goed jaar was. Dit viel ons op:

1. Jongeren worden toleranter, Twee derde is voor het homohuwelijk en driekwart is voor gelijke rechten voor transgender.

2. Jongeren zijn in Nederland erg tevreden. Meer dan negen op de tien Nederlanders geeft aan tevreden te zijn waardoor we op de zesde plaats van de gelukkigste landen ter wereld staan. 

3. Nooit studeerden we zo veel als nu, tweehonderd miljoen mensen zijn momenteel student. 

4. Aids-stertfte is de afgelopen tien jaar met de helft gedaald. Dit komt mede door preventie en betere toegang tot medicijnen. 

5. Nog wat gehoord van ebola en zika? Nope, dat is rap in de kiem gesmoord dankzij hulporganisaties.

6. We roken steeds minder: het aantal rokers wereldwijd is sinds 1990 met een derde gedaald. 

7. Daardoor is sterfte door kanker de afgelopen dertig jaar met 25 procent gedaald.

8. De acceptatie van homo's is veel hoger dan we denken. Terwijl de gemiddelde Nederlander vermoedt dat 36 procent van ons land homoseksualiteit afkeurt is dat werkelijk maar vijf procent.

9. Vrouwen klimmen steeds hoger op de carrièreladder. Terwijl in bijvoorbeeld 1997 slechts twaalf procent van alle zetels in parlementen wereldwijd door vrouwen werd bekleed is dat nu 23 procent.

10. Kindhuwelijken komen steeds minder voor. Veel organisaties zetten hier grote stappen tegen, voorheen werd een op de drie meisjes een huwelijk in gedwongen, tegenwoordig is dat een op de vier. 

11.Veel gewetensgevangenen, journalisten en ''homoverdachten'' zijn dankzij Amnesy International dit jaar vrijgelaten. 

12. Hoewel Pakistan één van de meest conservatieve landen ter wereld is, reikte het dit jaar het eerste genderneutrale paspoort uit. Opmerkelijk.

13. Begin jaren negentig werden nog veel meisjes vermoord of geaborteerd, simpelweg omdat ze geen jongens waren. Dat komt gelukkig niet veel meer voor, nu worden even veel jongens als meisjes geboren. 

14. De wolf en de tijger staan niet langer op uitsterven! 

15. Kenia kwam met de strengste wet ter wereld: het gebruik van plastic tasjes is verboden (en kan bestraft worden met twee jaar cel). Dit omdat vervuiling door tasjes bizarre proporties aannam. Daar moet nu een einde aan komen. 

16. China was altijd grootvervuiler van de planeet maar daar zijn ze nu begonnen aan de bouw van de groenste stad ter wereld.

17. In Afrika bouwt men momenteel de Grote Groene Muur. Elf miljoen hectare aan bomen en strukgewas dwars door Afrika moet het continent redden van de droogte.

18. Het gaat economisch een stuk beter in Europa, en dat terwijl we er minder moeite voor hoeven te doen.

19. Wifi is een mensenrecht! Tenminste, volgens Zweden, Costa Rica, Finland, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Estland, Canada en Kampala. 

20. We worden ouder. In iets meer dan honderd jaar zijn we veertig jaar langer gaan leven. En tijd blijft toch wel het meest waardevolle goed wat ons betreft dus die veertig jaar extra komen goed van pas. 

Bron: World's Best News