Zo lang hoort seks te duren volgens onderzoek

Van de meest geschikte dag tot een bepaalde frequentie –ja, écht, één keer per week doet je goed!–, er zijn allerlei manieren om jouw seksleven een boost te geven. Ook zou de liefdesdaad een vaste tijdsduur hebben, willen we er écht van genieten.

hoelang seks

Gewenste duur

Benieuwd hoe lang jij voortaan tussen de lakens moet duiken? Volgens een studie van The Journal of Sexual Medicine zou 7 tot 13 minuten de beste duur zijn. Daarentegen zou 1 tot 3 minuten te kort zijn, en 10 tot 30 minuten weer te lang. Enne, wil je het voorspel niet overslaan? Dan doen we dat het liefst in 11 tot 13 minuten, gevolgd door 7 tot 8 minuten seks. Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die dit allemaal kunnen beïnvloeden. Soms ben je in voor een vluggertje, de andere keer wil je gewoon een intense vrijpartij.

@backlink(182271)

“Vooral belangrijk is dat seks in ieder geval lang genoeg duurt om er beiden optimaal plezier aan te beleven”, zegt sekstherapeut Ian Kerner. Tijdens de vrijpartij jezelf bezighouden met vragen als ‘Duurt het te lang?’ en ‘Heeft de ander er ook plezier in?’ staat een goede vrijpartij in de weg.

“Ik stimuleer mensen om daarom eerst aan voorspel te doen. Hoe meer je je met voorspel bezighoudt, hoe hoger je niveau van opwinding zal zijn.” Ook belangrijk: probeer alles los te laten! Klinkt misschien moeilijker gezegd dan gedaan, maar met deze tips kom je naar verluidt al een heel eind.

Dit bericht verscheen eerder op Grazia.nl.