Apple zou Netflix of Disney kunnen overnemen

Dankzij Donald Trump kan Apple een hoop geld terug naar de VS halen, analisten zoeken uit wat ze mogelijk met dat geld gaan doen.

apple neemt netflix over

Wanneer Apple buiten de Verenigde Staten geld verdient (en dat doet het merk aanzienlijk) dan moet het bedrijf belasting betalen zodra het geld naar de VS wordt gehaald. Zodoende heeft Apple nog een schamele 252 miljard dollar in het buitenland liggen waarover ze liever niet al te veel belasting betalen. Dankzij een wetswijziging van Trump kan het merk dat geld nu voor een zacht prijsje naar huis halen, naar verwachting doen ze dit dan ook waarna ze kunnen investering in hun nog op te zetten streamingservice. Twee analisten van Citi maakten een shortlist met de meest voor de hand liggende investeringsopties en Netflix staat hoog op de lijst. 

@backlink(208887)

Ook Disney, Activision, Tesla, Take-Two, Electronic Arts en Hulu staan op de lijst, zeker Disney lijkt een goede toevoeging voor het appeltje te zijn maar de kans is het grootst dat het merk voor Netflix gaat simpelweg omdat Disney praktisch onbetaalbaar is.

In de toekomst wil Apple met een streamingdienst komen die vergelijkbaar is met Netflix en Amazon Prime, ook Disney is bezig met een streamingservice dus een paar overnames lijken ons voor de consument een prima idee. Anders moeten we in de nabije toekomst vier abonnementen afsluiten om de populairste series te kunnen volgen. Dat gezegd hebbende is dit alles speculatie van analisten, er ligt dus nog niets vast. Daarnaast is Apple een bedrijf dat zijn kaken stijf op elkaar houdt, verwacht er dus nog niet al te veel van.