Gestopt met roken? Dit moet je eten om je longen weer op gang te helpen

Dat roken een negatieve invloed heeft op jouw longen hoeven we je niet te vertellen, wat jij wil weten is natuurlijk hoe je die dingen nou eens heel houdt.

eten longen roken

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met allerlei voornemens en bijna evenveel mensen bakken er vervolgens zo goed als niets van. Stoppen met roken komt natuurlijk maar al te vaak voor als voornemen. Wij vinden dat als je iets doet, je het goed moet doen dus zodra je stopt met roken wil je als eerste dat jouw longen weer fris en fruitig zijn. Fruitig kunnen ze zeker worden, volgens wetenschappers is het verstandig om deze drie dingen te eten om jouw longen weer op de rit te krijgen. 

@backlink(208653)

In een onderzoek dat gepubliceerd is in het European Respiratory Journal suggereren onderzoekers die 680 mensen onderzocht hebben dat het eten van appels, bananen en tomaten er voor zorgen dat de longen minder snel aftakelen dan bij andere mensen. Naar verloop van tijd gaan de longen altijd slechter functioneren maar door te roken bevorder je het negatieve effect aanzienlijk, stoppen met roken en vervolgens de juiste dingen eten helpen je er binnen no-time bovenop. 

Onder de 680 participanten zaten zowel rokers, niet rokers als voormalig rokers. Er werd hen naar hun voeding gevraagd waarna hn longen onderzocht werden. Tien jaar later herhaalden ze het onderzoek en het bleek dat vooral dr voormalige rokers die veel appels, bananen en tomaten aten de schade aan hun longen wisten te bedwingen. 

Dit betekent dus niet dat je na iedere sigaret een appel moet eten, het effect was met name aanwezig bij voormalige rokers. Stond tussen jouw goede voornemens stoppen met roken hoog op het lijstje? Stop van volledig en eet een appel zodra je de behoefte aan nicotine krijgt.

Bron: European Respiratory Journal