Schelden tijdens het trainen zorgt voor een betere workout

Door ook verbaal lekker los te gaan tijdens het trainen kun je jezelf veel harder pushen suggereren deze wetenschappers.

beter trainen door schelden

Erger jij je aan de gasten in de sportschool die tijdens hun krachttraining te lopen schreeuwen, vloeken en schelden? Het zou zomaar kunnen zijn dat de betreffende heren juist erg efficiënt aan het sporten zijn want onderzoek suggereert dat schelden tijdens het trainen je workout een flinke boost kan geven.

@backlink(208915)

Psychologen onderzochten sportende participanten en vroegen hen om een intense training te voltooien. Hen werd gevraagd om tijdens de workout te schelden op een heldere manier. Dit bekent dus dat ze niet al schreeuwend op een stationaire fiets zaten maar af en toe even lekker een stevige ''fuck'' of ''kutfiets'' de wereld in hielpen. En wat bleek? De participanten die scholden hadden na afloop een significant betere training achter de boeg dan degenen die niet scholden.

Er zijn meerdere mogelijke verklaringen waarom dit het geval is. Zo kan het dat schelden de fight or flight-reactie triggered waardoor vervolgens de pijngrens verhoogd wordt. Als je minder pijn voelt kun je tijdens het trainen dus harder pushen. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat schelden gewoon als een goede afleiding werkt waardoor je je minder focust op het nare aspect van de training zelf. Wie weet stijgt na het schelden het adrenaline niveau wel waardoor men meer energie krijgt. Wie zal het zeggen? Een vervolgonderzoek zou misschien meer inzicht kunnen bieden maar tot die tijd mag jij van ons lekker schelden in die klotesportschool. Je hebt nu een fokking goede reden. Krachttraining met krachttermen dus. Lekker. 

Bron: British Psychological Society