Voor het eerst verschijnt een transseksueel op de cover van de Duitse Playboy

Op 11 januari verschijnt bij onze oosterburen een Playboy in de winkels waarop de Duitse transseksueel Giuliana Farfalla (21) de cover siert.

Giuliana Farfalla

Volgens onze Duitse collega's is Farfalla een bijzondere vrouw en een prachtig voorbeeld van hoe belangrijk het is om te vechten voor het recht op zelfbeschikking. 

@backlink(208109)

Farfalla geeft zelf in het blad aan dat ze het als een grote eer ziet en dat ze, omdat ze al jarenlang model is, geen enkel probleem had met een sexy fotoshoot. Op haar zestiende onderging ze de benodigde operaties waardoor de dame in kwestie vandaag de dag volledig vrouw is. Zie een video-interview hier bij onze buren. 

Giuliana werd met name bekend door haar deelname aan Germany's Next Topmodel waar Heidi Klum de presentatie voor haar rekening neemt. Later deze maand is ze te zien in het Duitse programma Ik ben een ster, haal me hier vandaan waarin elf kandidaten in de jungle allerlei opdrachten uitvoeren. 

In oktober toonden onze Amerikaanse collega's hun shoot met transgender Ines Rau en in 2002 al zag je Kelly van der Veer, die toen voornamelijk bekend was van Big Brother, in de Nederlandse Playboy. De allereerste transgender in Playboy echter was Caroline ''Tula'' Cossey die bekend was als Bond-girl uit de film For Your eyes Only uit 1981.