Chef Anthony Warner rekent af met de voedselleugens van bloggers

Suikers ongezond? Kokosolie een helende werking? Rot toch op, zegt de Britse Anthony Warner. ‘The Angry Chef’ is he-le-maal klaar met voedselleugens van bloggers.

Anthony Warner

Daarom komt-ie met een tegenaanval.

Boerenkoolsmoothies. Antioxidanten. Kokosolie. Anthony Warner kótst erop. De biowetenschapper werkte jaren in de voedingsmiddelenindustrie en laat nu foodgoeroes het in hun broek doen van angst. Met zijn blog en boek voert hij een kruistocht tegen voedselfabels (en de Gwyneth Paltrow-gekte). Daarom: vier ‘pseudowetenschappelijke voedselleugens’ waar deze man – die kennelijk tijd over heeft – nogal gefrustreerd over is.

@backlink(208893)

DETOX = SHIT

Een douche is niet meer genoeg. Je hebt van die freaks die úren in warmwaterbaden weken, vasten, supplementen slikken en – no shit – klysma’s ondergaan om hun lichaam te reinigen. Onzin, zegt Warner. Lariekoek. ‘Ik ga het heel snel zeggen, net alsof ik een pleister lostrek. Ben je er klaar voor? Drie, twee, een…

Detox is niet echt.’ Biologisch gezien is het flauwekul. Er is geen énkel wetenschappelijk bewijs voor dat bovengenoemde middelen je lichaam vanbinnen schoonmaken. Bovendien: wie detoxt, gaat ervan uit dat-ie vergiftigd is. ‘Maar álles bestaat uit chemicaliën,’ stelt Warner. Er is geen bewijs dat ons lichaam wordt blootgesteld aan een ongekende hoeveelheid gif – laat staan dat het uit je lijf moet. Tenzij je alcoholist bent. Of een junkie. Maar da’s een ander verhaal.

Lees wat er nog meer onzin is in de Playboy die nu in de winkel ligt of op Blendle.

In zijn boek De Eetwijze(r) rekent de boze chef af met de onzin en onwaarheden in de voedselindustrie.