Tim Cook legt eindelijk uit waarom Apple hun oude iPhones vertraagt

En dankzij de volgende iOS-update kun je dat voorkomen.

apple tim cook

In een interview met ABC in de VS heeft Apple eindbaas Tim Cook toegelicht waarom het bedrijf oude telefoons met opzet langzamer heeft gemaakt. Natuurlijk was er hommeles toen bleek dat het merk dit expres deed, velen dachten dat Apple de consument zo richting een nieuw toestel duwde. Cook ontkent dat nu stellig en zegt dat de oudere telefoons iets langzamer moesten draaien om de nieuwe updates goed te kunnen laten verlopen zonder dat het hele ding zou crashen wegens een verouderde batterij. 

Er ontstond afgelopen jaar een schandaal rondom Apple omdat bleek dat apparaten met oudere batterijen minder goed gingen presteren. Cook heeft zijn verontschuldigingen aangeboden maar zegt ook nog even, heel tactisch, dat mensen zelf beter hadden moeten opletten omdat het vertragen van de iPhones al werd toegelicht in de terms of agreement. Goed, dat leest helemaal niemand dus al snel was het drama.  

@backlink(208889)

Daarnaast gaat Apple nog flink groeien, Cook wil 20.000 nieuwe banen creëren bij Apple wat mogelijk gemaakt is door de belastinghervorming van niemand minder dan oom Donald.  Aardig voor de werkgelegenheid natuurlijk.  Zie het interview hieronder.