Waarom houden veel vrouwen eigenlijk van spanken?

Veel vrouwen vinden het fantastisch, Playmate Elizabeth Elam is er fan van en jij vindt het vast niet erg om te doen. Maar waarom? Wat is de hele reden dat we het leuk vinden eigenlijk?

waarom spanken spanking

Oké zeker niet iedereen heeft er interesse in en dat is begrijpelijk we verschillen gelukkig allemaal behoorlijk van elkaar. Een van de redenen is duidelijk te vinden in het onderdanige aspect van gespanked worden. Er zijn dames die aangeven dat ze in het echte leven nogal een control-freak zijn en dat ze het fijn vinden om juist in de slaapkamer alles te laten ter ontspanning, ze geven zich dan volledig over aan jou en dat betekent vooral dat ze je 100% vertrouwen, dan doe je dus toch iets goed. 

@backlink(209017)

Daarnaast is het taboe ook sexy, je doet iets stiekem wat misschien wel niet helemaal geaccepteerd is. Al kunnen we ons dat niet helemaal voorstellen na al die 50 Shades of nogwat films/boeken en het gemak waarmee men er tegenwoordig over spreekt. 

Volgens de met spanking geobsedeerde Marion Ettlinger, heeft spanking niet eens per se met sex te maken. Vergelijk het eerder met een massage of een dans: het heeft een erotisch aspect maar het hoeft niet te leiden tot sex. Beetje vreemd als je na een massage van je fysio verwacht dat je boven op elkaar duikt. Datzelfde principe zou voor spanken gelden. Daarnaast is het een misverstand dat dames die van spanken houden een of ander trauma hebben. Enkele wetenschappelijke studies hebben dit causale verband allang verworpen. 

Dan heb je nog het fysieke aspect, door de impact stroomt bloed naar het oppervlakte waardoor de huid gevoeliger wordt. Alle aanrakingen die na het spanken gebeuren zijn dan intenser. En niet te vergeten: er komt dopamine vrij wat het gevoel van geluk met zich meebrengt. 

Ten slotte is uit onderzoek gebleken dat koppels die aan bdsm doen het gevoel van een intensere relatie hebben. Er zou tijdens het spanken zelfs een hormonale reactie plaatsvinden (aldus dit onderzoek) waardoor het gevoel van intimiteit sterker wordt. 

Aan de slag dus.