In deze landen sta je voor het minste geld op de golfbaan

Golfen wordt steeds populairder, de meeste redactieleden hebben inmiddels ook hun eerste stappen op de golfbaan gezet. Maar waar in Europa kun je het beste zijn als je de meeste waar voor je geld wil hebben?

golfen op budget

Bij de website Leadingcourses zijn ze nogal dol op data dus zochten ze uit in welke landen je het beste kunt golfen en waar je de meeste ''bang for your buck'' krijgt. Dat klinkt veelbelovend. Veel golfers gaan vaak naar dezelfde locaties, denk aan Spanje, Portugal en Turkije. Niet vreemd want het is hier bijna het hele jaar goed vertoeven en er zijn veel uitstekende banen te vinden. Denk echter eens aan een andere locatie als je meer waar voor je geld wil hebben. 

@backlink(208999)

Wales

In Wales krijg je de meeste waar voor je geld. Hier vind je trouwens ook het dorp met de allerlangste naam ter wereld te weten: Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch. Ja, serieus. Afijn, je treft in Wales bijna 1400 kilometer aan ruwe kustlijn aan wat zich uitstekend leent voor een geweldige golfbaan of twee. Sterker nog, om precies te zijn bevat Wales 174 banen! Waarvan 120 meer dan 18 holes hebben. En de kosten? Jij staat al op de green voor een greenfee van 34 euro. 

Noord Ierland, Engeland en Zweden

Niet alleen Wales doet het goed als je wil golfen met bescheiden budget, ook Noord Ierland, Engeland en Zweden zijn het bezoeken waard. De gemiddelde greenfee ligt bijna net zo laag als in Wales. In Ierland raden we vooral aan om een kijkje te nemen bij Royal County Down en Royal Portrush. In Engeland tref je meer dan 1500 golfbanen met meer dan 18 holes, genoeg keuze dus. Daarnaast mag Zweden niet ontbreken in deze lijst, hoewel je het misschien niet verwacht kun je in Zweden meer dan aardig golfen en dat voor een zachte greenfee van vaak minder dan 40 euro. Zweden is zelfs verkozen tot het beste land om als golfer te wonen. Tijd om je spullen te pakken dus. 

Jij wil meer weten over golfen? Ga vooral eens langs bij onze collega's van Golfers Magazine

Bron: Leadingcourses