Vergeet Bitcoin, investeer in dit whiskyfonds

Dus je hebt wat spaargeld over en je wil investeren in iets waar je verstand van hebt? De whiskyliefhebber kan terecht bij dit whiskyfonds.

whiskyfonds

The Single Malt Fund in Zweden helpt je met investeren in unieke soorten whisky. We hebben het hier dus niet over een beleggingsmaatschappij dat een vinger in de pap bij merken als Jack Daniels of Johnnie Walker heeft maar de echte single malt pareltjes die doorgaans onder de radar vliegen. 

@backlink(208823)

Het fonds bezit zeer zeldzame en waardevolle whisky's en belooft rendementen van rond de 25%. Oprichter en CEO Christian Svantesson geeft aan dat het bedrijf in feite een normaal fonds is dat normaliter in grondstoffen zou investeren maar dat ze whisky kopen in plaats van goud of zilver. Al voor 1.000 euro kan de Zweedse liefhebber investeren bij The Single Malt Fund.

De laatste jaren zijn veel mensen op zoek naar nieuwe beleggingen omdat sparen een steeds minder aantrekkelijke optie wordt. Daarnaast bleek het dat ontroerend goed, oldtimers, horloges, whisky's en zelfs oude videogames zich als prima investering hebben bewezen. Voor het eerst echter is er nu een gereguleerd fonds voor whisky en wees eerlijk: investeren in whisky is toch veel leuker dan investeren in olie of gas?

Bron: Business Insider Nordic